Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλή του ιρακινού Κουρδιστάν καταδίκασε την τουρκική «απόπειρα εισβολής» στην Εφρίν

Η Βουλή του ιρακινού Κουρδιστάν καταδίκασε την τουρκική «απόπειρα εισβολής» στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κοινοβούλιο του νότιου Κουρδιστάν (ιρακινό Κουρδιστάν) καταδίκασε την τουρκική επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία χαρακτηρίζοντάς την «απόπειρα εισβολής».

Οι βουλευτές του ιρακινού Κουρδιστάν αναφέρουν στη δήλωσή τους ότι ο λαός του νότιου Κουρδιστάν τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια στην απόπειρα εισβολής και ζήτησε από την τοπική κουρδική κυβέρνηση στο βόρειο Ιράκ να πάρει τα ακόλουθα μέτρα:

«Τα σύνορα μεταξύ της Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) και της αυτόνομης κουρδικής επικράτειας στο Ιράκ πρέπει να μείνουν ανοιχτά για ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια προς τη Ροζάβα και ιδιαίτερα προς την Εφρίν.

»Οι δυνάμεις της Ροζάβα και οι πολιτικές παρατάξεις πρέπει να αναλογιστούν τις απειλές που αντιμετωπίζουν, να παραμερίσουν τις διαφορές τους με διάλογο και αμοιβαία αποδοχή και να κάνουν βήματα προς την εθνική ενότητα και να προστατέψουν όσα πέτυχαν.

»Σε αυτή την περίπτωση, θεωρούμε απαραίτητο να συγκληθεί το Κογκρέσο Εθνικής Ενότητας Κουρδιστάν για να ανταποκριθεί στις εθνικές ευθύνες. Τα υψηλά συμφέροντα του κουρδικού λαού πρέπει να μπαίνουν υπεράνω των ιδεολογικών, κομματικών και πολιτικών συμφερόντων».

Το κεντροαριστερό Κίνημα Γκοράν, διάσπαση της σοσιαλιστικής Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν, αποχώρησε από την ολομέλεια διαμαρτυρόμενο επειδή στο ψήφισμα δεν συμπεριλήφθηκε και το αίτημα να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα που στρατοπεδεύουν στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση της Βουλής μια πρώτη ομάδα εθελοντών νεολαίων από το ιρακινό Κουρδιστάν, με δική της πρωτοβουλία, ξεκινούσε για την Εφρίν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

«Πράκτορες επιρροής» θα χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι «ξένων συμφερόντων»

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Τουρκία: Φουντώνουν οι φήμες για σχέδιο συνομωσίας ή πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr