ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ Συρίας: Η τουρκική επίθεση στην Εφρίν συνιστά επίθεση και κατοχή στη Συρία

ΥΠΕΞ Συρίας: Η τουρκική επίθεση στην Εφρίν συνιστά επίθεση και κατοχή στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε για μια ακόμη φορά την τουρκική επίθεση στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, χαρακτηρίζοντάς την «κατάφωρη επίθεση στην εθνική κυριαρχία της Συρίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας απέστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη, στην οποία αποκαλεί «ψέμα» τον ισχυρισμό της Τουρκίας περί αυτοάμυνας.

Το συριακό ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Συρία απορρίπτει όλες τις προσπάθειες του τουρκικού καθεστώτος να στηριχθεί στις αποφάσεις 1373, 1624, 1170 και 1178 του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι αυτές οι αποφάσεις δεν δίνουν το δικαίωμα σε κράτη μέλη του ΟΗΕ να βλάψουν την εθνική κυριαρχία άλλων κρατών πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος τους υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Η Συριακή Αραβική Δημοκρατία τονίζει ότι η παρουσία ξένων στρατιωτικών επιχειρήσεων στα εδάφη της δίχως την προηγούμενη έγκρισή της συνιστούν επίθεση και κατοχή, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν σε αυτή τη βάση», αναφέρεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η τουρκική επέμβαση στη Συρία συνιστά παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Αζερμπαϊτζάν απαίτησε από το Ισραήλ να ανακαλέσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Η Τουρκία έθεσε το πεδίο της πρώτης μάχης του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Πέρσες υπό ιστορική προστασία

Ένας «σαλταρισμένος» μικρομέγαλος λουστράκος – Ο Ερντογάν θέλει να κάνει «κουμάντο» σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και απειλεί το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr