Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χαστούκι” Μόντι σε Μπερλουσκόνι: Eίσαι ο «πατέρας όλων των λαϊκιστών»

“Χαστούκι” Μόντι σε Μπερλουσκόνι: Eίσαι ο «πατέρας όλων των λαϊκιστών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πατέρα όλων των λαϊκιστών» χαρακτηρίζει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι επισημαίνοντας ότι η εντυπωσιακή επιστροφή του «Καβαλιέρε» στην ιταλική πολιτική σκηνή αποδεικνύει ότι οι Ιταλοί έχουν «κοντή μνήμη».

Ο Μόντι υποστήριξε πάντως μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ότι οι αγορές δεν ανησυχούν από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Μπερλουσκόνι και άλλων Ιταλών πολιτικών, διότι «κανείς δεν αναμένει» να εφαρμοστούν.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Forza Italia του Μπερλουσκόνι βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, αν και ο ίδιος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος εξαιτίας της καταδίκης του για φορολογική απάτη.

Ωστόσο αναμένεται να είναι σε θέση να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και να προωθήσει στενό του συνεργάτη στη θέση του πρωθυπουργού.

«Ο Μπερλουσκόνι διαθέτει μια ιδιαίτερα ανθεκτική και ισχυρή προσωπικότητα. Και η επιστροφή του αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη», σχολίασε ο Μόντι, ένας τεχνοκράτης που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ιταλίας από τον Μπερλουσκόνι το 2011, όταν η χώρα κινδύνευε με χρεοκοπία.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Μόντι, το πιθανότερο σενάριο μετά τις εκλογές της Κυριακής είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, του Μπερλουσκόνι και ίσως της ακροδεξιάς Λέγκας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr