Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πιθανώς την Κυριακή η αποστολή βοήθειας για 180.000 ανθρώπους στην Ανατολική Γούτα”

“Πιθανώς την Κυριακή η αποστολή βοήθειας για 180.000 ανθρώπους στην Ανατολική Γούτα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Συρίας μπορεί να επιτρέψει την άφιξη αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια για 180.000 ανθρώπους στην πόλη Ντούμα στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της Ανατολικής Γούτα, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή.

Ο Γκέερτ Καπελέρε σημείωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία για την αποστολή και άλλων αυτοκινητοπομπών με βοήθεια για τους υπόλοιπους από τους συνολικά 400.000 ανθρώπους που ζουν στον θύλακα αυτόν, ούτε κάποια συμφωνία για την απομάκρυνση των περίπου 1.000 ανθρώπων που χρήζουν επειγόντως ιατρικής περίθαλψης.

«Έχουμε μια ένδειξη από την κυβέρνηση της Συρίας ότι θα επιτραπεί η αποστολή στις 4 Μαρτίου αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια, δηλαδή μεθαύριο. Ελπίζουμε ότι η ένδειξη αυτή θα μετατραπεί σε αμετάκλητη δέσμευση», σημείωσε. «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτήν».

Η βοήθεια που θα μεταφέρει η αυτοκινητοπομπή συνίσταται κυρίως σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικά είδη και πιστεύεται ότι θα βοηθήσει περίπου 70.000 παιδιά από τα 200.000 που βρίσκονται στην Ανατολική Γούτα.

Τα επίπεδα οξέος υποσιτισμού, που είναι το πιο επικίνδυνο στάδιο, δεκαπλασιάστηκαν τους τελευταίους έξι μήνες μεταξύ των παιδιών στον θύλακα, υπογράμμισε ο κ. Καπελέρε.

Η συριακή κυβέρνηση είχε αφαιρέσει από προηγούμενες αυτοκινητοπομπές την ιατροφαρμακευτική βοήθεια για να μην χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία εμπλεκομένων στις μάχες, το οποίο αποτελεί προφανώς παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας.

Ο Γκ. Καπελέρε σημείωσε ότι αυτό είναι πιθανόν να συμβεί ξανά.

«Ως την Κυριακή ας είμαστε ρεαλιστές, έχουμε δει στο παρελθόν να αφαιρούνται από μερικές αυτοκινητοπομπές προμήθειες, κυρίως χειρουργικές», είπε.

Η Ανατολική Γούτα, προάστιο της Δαμασκού το οποίο έχουν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές, πολιορκείται από τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ από το 2013.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι κυβερνητικές δυνάμεις έσφιξαν τον κλοιό γύρω από τον θύλακα, μην επιτρέποντας σε σχεδόν καμία βοήθεια να φτάσει εκεί, ενώ την ίδια ώρα εξαντλούνται τα αποθέματα σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα εν αναμονή της επίθεσης του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr