Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία στέλνει 100 ειδικούς του στρατού στο Σάλσμπερι για την υπόθεση Σκριπάλ

Η Βρετανία στέλνει 100 ειδικούς του στρατού στο Σάλσμπερι για την υπόθεση Σκριπάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια παραμένουν σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο μετά την έκθεσή τους σε νευροτοξικό παράγοντα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή η βρετανή υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, την ώρα που το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News υποστηρίζει μέσω Twitter ότι η επικρατέστερη θεωρία που ακολουθεί η αστυνομία είναι πως ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας και η κόρη του δηλητηριάστηκαν στο σπίτι του στο Σάλσμπερι.

Η Βρετανία στέλνει στο Σάλσμπερι 100μελή ομάδα εμπειρογνωμώνων του στρατού στα χημικά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και το υπουργείο Άμυνας, ενώ ο στρατός θα απομακρύνει κάποια οχήματα και αντικείμενα από την πόλη αυτή, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

“Είναι ακόμη πολύ σοβαρή η κατάσταση για τα δύο αυτά πρόσωπα που ήταν στόχος αυτής της αποτρόπαιης επίθεσης”, είπε η Ραντ και πρόσθεσε ότι η Βρετανία χρειάζεται να διακριβώσει την προέλευση του νευροτοξικού παράγοντα.

“Ως προς τις επιλογές μας εφεξής, θα το αποφασίσουμε όταν θα γίνει απόλυτα σαφές ποιές μπορεί να είναι οι πιθανές συνέπειες και ποιά η πραγματική προέλευση αυτού του νευροτοξικού παράγοντα”.

Η Ραντ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την επίσκεψή της στην αγγλική πόλη Σάλσμπερι, όπου ο Σκριπάλ και η κόρη του βρέθηκαν την Κυριακή αναίσθητοι.

Η υπουργός εξήρε την αστυνομία για την αντίδρασή της στο περιστατικό.

Την ίδια ώρα, ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα προπαγάνδα τις κατηγορίες περί ανάμειξης της Ρωσίας στη δηλητηρίαση του πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr