ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μάικ Πόμπεο, Ντόναλντ Τραμπ, Ρεξ Τίλερσον, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για διαφωνίες με τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον για να εξηγήσει την αποπομπή του, επικαλούμενος ιδιαίτερα το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.
«Συνενοούμασταν καλά, όμως είχαμε διαφωνίες», είπε ο κ. Τραμπ, αναχωρώντας για την Καλιφόρνια από τους κήπους του Λευκού Οίκου.
«Όταν κοιτάζετε τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: εγώ πίστευα πως ήταν φρικτή, αυτός πίστευε πως ήταν εντάξει», εξήγησε.
Ο κ. Τραμπ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ρ. Τίλερσον με τον έως σήμερα διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.
Στην κεφαλή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) ο κ. Τραμπ επιθυμεί να τοποθετήσει την Τζίνα Χάσπελ, πρώτη γυναίκα που προτείνεται για τη συγκεκριμένη θέση.
Οι διορισμοί του Μ. Πομπέο και της Τζ. Χάσπελ θα πρέπει να εγκριθούν από τη Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δεν μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την αποπομπή του και αγνοεί τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε και αντικαταστάθηκε από τον νυν επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο.
«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν μίλησε το πρωί με τον Πρόεδρο και αγνοεί τους λόγους, όμως είναι ευγνώμων επειδή μπόρεσε να υπηρετήσει και εξακολουθεί να πιστεύει πως το να υπηρετείς το δημόσιο είναι ένα ευγενές καθήκον και δεν πρέπει να μετανιώνει κανείς γι’ αυτό», δήλωσε ο Στιβ Γκολντστάιν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.























































