Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν πήγε στην Κριμαία τέσσερις ημέρες πριν τις ρωσικές εκλογές

Ο Πούτιν πήγε στην Κριμαία τέσσερις ημέρες πριν τις ρωσικές  εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέσσερις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν επιθεώρησε τις εργασίες για την κατασκευή μιας νέας γέφυρας που θα συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία, χαιρετίζοντας σε ομιλία του την «αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης» με την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, προκαλώντας την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Εντούτοις πολλοί Ρώσοι θεωρούν την προσάρτηση ως αποκατάσταση της εξουσίας της Μόσχας σε μια περιοχή που τη θεωρούν ιστορικά ρωσική.

Η οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, μήκους 19χλμ στον Πορθμό Κερτς, την οποία κάποιοι Ρώσοι την αποκαλούν «γέφυρα του Πούτιν», είναι σχεδιασμένη να συνδέσει την Κριμαία με το ρωσικό δίκτυο μεταφορών.

Η γέφυρα θεωρείται ζωτικής σημασίας από το Κρεμλίνο για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία και για συμβολικούς λόγους, αλλά και ως μια οικονομική σανίδα σωτηρίας για την περιοχή.

Συνοδευόμενος από αξιωματούχους με προστατευτικά κράνη, ο Πούτιν ξεναγήθηκε στο κεντρικό τμήμα της γέφυρας που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και φωτογραφήθηκε με εργάτες.

«Αυτό που έχετε κάνει ήδη είναι εντυπωσιακό», τους δήλωσε.

Οι υπεύθυνοι του έργου τόνισαν στον Ρώσο πρόεδρο ότι το κομμάτι της γέφυρας για την οδική κυκλοφορία θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την παράλληλη σιδηροδρομική γέφυρα.

«Θα ήταν καλό να την ολοκληρώσετε έγκαιρα για την περίοδο των διακοπών», τόνισε ο κ. Πούτιν, με τον δισεκατομμυριούχο Αρκάντι Ρότενμπεργκ να απαντά: «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ο Ρότενμπεργκ, η εταιρεία του οποίου (Stroygazmontazh) έχει αναλάβει την κατασκευή της γέφυρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους αργότερα ότι το οδικό τμήμα της γέφυρας θα ανοίξει από τις 9 Μαΐου την «Ημέρα της Νίκης», την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης, το 1945, επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) λέει ότι αυτοί είναι οι τέσσερις μακελάρηδες – Έκαψαν ζωντανούς Ρώσους, μητέρες αγκαλιά με τα μωρά τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr