Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

UNICEF: Μπορούμε να βοηθήσουμε έως και 50.000 αμάχους στην έξοδο από την Ανατολική Γούτα

UNICEF: Μπορούμε να βοηθήσουμε έως και 50.000 αμάχους στην έξοδο από την Ανατολική Γούτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ταμείο του ΟΗΕ για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) έχει ετοιμάσει σχέδια για να ανταποκριθεί στην έξοδο έως και 50.000 ανθρώπων από τον θύλακο της Ανατολικής Γούτα, στη Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος Μαρίξι Μερκάντο, σε συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ στη Γενεύη.

«Εργαστήκαμε, σχεδιάζοντας την ανταπόκριση σε εκκενώσεις πληθυσμών για σύντομο διάστημα και ειδικά για την παροχή καταφυγίων με επείγουσα βοήθεια», είπε. «Τα σχέδια ανταπόκρισής μας καλύπτουν έως και 50.000 ανθρώπους».

Τουλάχιστον 57 κάτοικοι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στις κοινότητες Σάκμπα και Κφαρ Μπάτνα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απέδωσε τα πλήγματα στη ρωσική πολεμική αεροπορία.

Αντιμέτωποι με την προέλαση των συριακών στρατευμάτων στο νότιο τμήμα του θύλακα, εκατοντάδες άμαχοι εξακολουθούν να φεύγουν από τα σπίτια τους, μη έχοντας άλλη επιλογή από το να κατευθυνθούν σε τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, παρά τον φόβο αντιποίνων.

Με τη στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας, η κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ εξαπέλυσε στις 18 Φεβρουαρίου επίθεση για την απελευθέρωση του τελευταίου προπυργίου των ισλαμιστών στις πύλες της Δαμασκού.

Οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.260 αμάχων και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν ανακαταλάβει τουλάχιστον το 70% του θύλακα και οι εξτρεμιστές ελέγχουν μόνο τρεις τομείς, που είναι μακριά ο ένας από τον άλλον, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας επικεντρώνονται στο νότιο τμήμα του θύλακα, δηλαδή στη Χαμουρίγε και στα περίχωρά της, που τελεί υπό τον έλεγχο της ισχυρής οργάνωσης μετριοπαθών ισλαμιστών Λεγεώνα Αλ Ραχμάν. Η οργάνωση αποτελεί τμήμα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Περίπου 20.000 κάτοικοι έφυγαν χθες Πέμπτη από τον θύλακα λόγω των βομβαρδισμών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr