Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανικό ελικόπτερο συνετρίβη στο Ιράκ – Νεκροί και οι εφτά επιβαίνοντες

Αμερικανικό ελικόπτερο συνετρίβη στο Ιράκ – Νεκροί και οι εφτά επιβαίνοντες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επτά Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο που τους μετέφερε συνετρίβη χθες στο δυτικό Ιράκ, δήλωσε αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας.
«Στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άνθρωποι, υποθέτουμε πως όλοι είναι νεκροί», εξήγησε ο εκπρόσωπος, λέγοντας πως όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν Αμερικανοί στρατιώτες. Τέσσερις από αυτούς ανήκαν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, διευκρίνισε ένας άλλος αξιωματούχος.

«Επρόκειτο για μια συνηθισμένη μεταφορά στρατευμάτων από το Ιράκ προς τη Συρία», δήλωσε ακόμη ο πρώτος αξιωματούχος, λίγο μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM, του στρατηγείου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή), στην οποία αναφέρεται πως «η συντριβή δεν μοιάζει να είναι αποτέλεσμα εχθρικής δραστηριότητας».

Το ελικόπτερο, ένα HH-60 Pave Hawk, συνετρίβη γύρω στις 18:45 ώρα Γκρίνουιτς (20:45 ώρα Ελλάδας), διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, όπου αναφέρεται πως διεξάγεται έρευνα.

Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί στο Ιράκ ελικόπτερα και αεροσκάφη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος το οποίο είχε καταλάβει μεγάλα τμήματα εδάφους βόρεια και δυτικά της Βαγδάτης το 2014 προτού ηττηθεί στρατιωτικά τον περασμένο χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Πιθανή αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Άνμπαρ του Δυτ. Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr