Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντίλερ του Ερντογάν ο κατοχικός Ακιντζί: «Να βάλουμε και την Τουρκία στην εξίσωση» του φυσικού αερίου

Ντίλερ του Ερντογάν ο κατοχικός Ακιντζί: «Να βάλουμε και την Τουρκία στην εξίσωση» του φυσικού αερίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις επόμενες ημέρες θα αξιολογηθεί η πιθανότητα για το πότε είναι κατάλληλο να υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τόνισε ο Τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας για το φυσικό αέριο ότι «είμαστε συνιδιοκτήτες και συνέταιροι στον φυσικό πλούτο» και η Τουρκία «πρέπει να μπει στην εξίσωση».

Οι Τουρκοκύπριοι είναι συνέταιροι και συνιδιοκτήτες μόνο ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως παράνομοι αποσχιστές και ιδρυτές ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη δεν έχουν κανένα μερίδιο.

Επίσης, η Τουρκία δεν θα μπει σε καμία εξίσωση, διότι αυτό θα σημάνει πόλεμο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ακιντζί σχολίασε την περίληψη στα συμπεράσματα της Συνόδου της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για παρεμπόδιση των εργασιών για το φυσικό αέριο από την Τουρκία και τη διεξαγωγή ερευνών από την Exxon Μobil, υπογραμμίζοντας πως είναι λάθος οι Ελληνοκύπριοι (σ.σ. έτσι αποκαλούν οι κατοχικοί τη νόμιμη κυβέρνηση του νησιού) να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την ένταξή τους στην Ένωση, ώστε να λαμβάνει αποφάσεις κατά της Τουρκίας.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά μόνο ρητορικά λέει ότι έχουν και οι Τουρκοκύπριοι δικαιώματα στον πλούτο που θα εξορυχτεί, αλλά στην πράξη δεν προσπαθεί να εκπληρώσει ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Ακιντζί δήλωσε πως «αν θέλουμε στην Κύπρο μια εξέλιξη στην οποία θα βγουν κερδισμένες όλες οι πλευρές και θα διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα, μέσα σε αυτή την εξέλιξη πρέπει βρίσκονται τόσο οι Τουρκοκύπριοι όσο και η Τουρκία.

»Και αυτό το γεγονός πρέπει να αξιοποιηθεί θετικά και στις δύο πλευρές».

Προσπαθεί ο κατοχικός ηγέτης να βάλει την Τουρκία συνδιαχειρίστρια στην ΑΟΖ της Κύπρου. Άρα, δεν ζητά μερίδιο από το κυπριακό φυσικό αέριο μόνο για τους Τουρκοκύπριους αλλά και για τον Ερντογάν. Ντίλερ του Ερντογάν ο κ. Ακιντζί.

Όπως είπε ο κατοχικός ηγέτης, εκφράζοντας όσα τον διέταξε να πει η Άγκυρα, «είμαστε ούτως ή άλλως συνιδιοκτήτες και συνέταιροι στον φυσικό πλούτο» (εξηγήσαμε γιατί δεν είναι «ούτως ή άλλως»), ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι η Τουρκία είναι η πιο κατάλληλη δίοδος μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Το αέριο θα μεταφερθεί από άλλους δρόμους διότι η Δύση αποφάσισε ότι η Τουρκία δεν είναι η πιο κατάλληλη δίοδος μεταφοράς.

«Είτε θα εξαιρέσετε τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία από αυτή την εξίσωση και θα προσπαθήσετε να επωφεληθείτε μόνοι σας από αυτό τον πλούτο (αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα η ελληνοκυπριακή πλευρά)».

Είτε, συνέχισε, «δίδετε στους Τουρκοκύπριους τα δικαιώματά τους από την αρχή κιόλας της υπόθεσης, τους συμπεριλαμβάνετε, αρχίζοντας από τον σχεδιασμό και προγραμματίζετε την πορεία σε αυτό τον πιο φθηνό, πιο κατάλληλο, πιο σύντομο δρόμο, δηλαδή βάζετε την Τουρκία εντός της εξίσωσης».

Αυτός, κατά τον κ. Ακιντζί, είναι ο δρόμος της λογικής, της ειρήνης, της σταθερότητας, της ηρεμίας.

«Η επιλογή είναι δική τους. Εμείς τους λέμε αυτό να επιλέξετε. Επιλέξετε το σωστό, την ειρήνη, την σταθερότητα, το σμίξιμο, το να είστε δίκαιοι και το να κτίσετε γέφυρα για την ειρήνη. Εκείνοι, όμως, σχεδιάζουν διαφορετική πορεία. Είναι λανθασμένη αυτή η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς», είπε, απειλώντας ουσιαστικά τον δυτικό κόσμο με πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr