Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένταση στα σύνορα Κοσόβου- Σερβίας λόγω απαγόρευσης εισόδου Σέρβων πολιτικών στην Πρίστινα

Ένταση στα σύνορα Κοσόβου- Σερβίας λόγω  απαγόρευσης εισόδου Σέρβων πολιτικών στην Πρίστινα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία,

Ένταση επικρατεί στα σύνορα Κοσόβου – Σερβίας εξαιτίας της άρνησης της Πρίστινα να επιτρέψει την επίσκεψη στην πόλη Μιτρόβιτσα Σέρβων πολιτικών αξιωματούχων.

Κατά μήκος της οδικής αρτηρίας που οδηγεί στη συνοριακή διάβαση Jarinje έχουν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου, ενώ υπάρχει και αυξημένη παρουσία ανδρών της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης KFOR.

Στο κέντρο της Μιτρόβιτσα έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Σέρβοι Κοσοβάροι που ζητούν να επιτραπεί η είσοδος των πολιτικών από την Σερβία και απειλούν ότι θα μεταβούν στα σύνορα να τους υποδεχθούν.

Η πολιτική αντιπροσωπεία από τη Σερβία, με επικεφαλής τον διευθυντή του γραφείου για το Κόσοβο της σερβικής κυβέρνησης, Μάρκο Τζούριτς, επισκέπτεται τη Μιτρόβιτσα για να συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με τους εκπροσώπους των Σέρβων στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου που άρχισε πριν από μερικούς μήνες.

Νωρίτερα η συνοριακή αστυνομία απαγόρευσε και την είσοδο των υπουργών Άμυνας και Πολιτισμού της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν και Βλάνταν Βουκουσάβλιεβιτς, οι οποίοι επισκέπτονταν σερβικά μοναστήρια.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσόβου, την Κυριακή, εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφερόταν ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν Σέρβο πολιτικό.
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αντιδρώντας, δήλωσε ωστόσο ότι «παρά την απαγόρευση της Πρίστινας η σερβική αντιπροσωπεία θα βρει τρόπο να φτάσει στην Μιτρόβιτσα». Ανταπαντώντας, ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Μπετζέτ Πατσόλι προειδοποίησε ότι όποιος Σέρβος πολιτικός εισέλθει παράνομα θα συλληφθεί.

Το Κόσοβο είναι αυτόνομη επαρχία της Σερβίας, η οποία έχει αποσχιστεί το 2008, ανακηρύσσοντας τον εαυτό της ανεξάρτητο κράτος. Η πλειονότητα των κατοίκων του είναι εθνικά Αλβανοί, ενώ υπάρχει και σημαντική σερβική μειονότητα.

Αν και η Σερβία, όπως και πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, έχει εμπλακεί σε διάλογο με την Πρίστινα για μια συμβιβαστική λύση, προκειμένου να προωθήσει τις φιλοδοξίες ένταξής της στην Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr