ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία
Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες: Προαναγγελία νέου κόμματος και μετωπική με την κυβέρνηση 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Από τις 15 Απριλίου οι οδηγοί που ταξιδεύουν στον αυτοκινητόδρομο Δυρραχίου–Κούκες, που συνδέει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο, ο οποίος έχει λάβει το όνομα «Εθνική Οδός του Αλβανικού Έθνους», θα πρέπει να πληρώνουν για πρώτη φορά διόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Ενέργειας της Αλβανίας.
Οι τεχνικές δοκιμές που άρχισαν την Κυριακή θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες.
Μετά το πέρας των δοκιμών, κάθε οδηγός που διασχίζει την εθνική οδό θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο ποσό που αντιστοιχεί σε 5 ευρώ.
Η είδηση προκάλεσε ανησυχίες για το αυξανόμενο κόστος στους κατοίκους της περιοχής, μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, αλλά και για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στους τουρίστες από το Κόσοβο, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου όλων των αλλοδαπών που επισκέπτονται την Αλβανία.
Η αντιπολίτευση έσπευσε να ανακοινώσει οτι όταν έρθει στην εξουσία, θα άρει το μέτρο αυτό.
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουν κλιμακούμενες διαμαρτυρίες καθώς, όπως λένε, δεν μπορούν να πληρώνουν 10 ευρώ μόνο για να πάνε στην πρωτεύουσα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παράπλευρα της εθνικής οδού υποστηρίζουν ότι τα διόδια θα αυξήσουν το κόστος μεταφοράς των προϊόντων τους, ειδικά εξαιτίας του υψηλού φόρου στα φορτηγά και στα ρυμουλκούμενα.
Ωστόσο, οι αλβανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση διοδίων είναι απαραίτητη, καθώς θα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση του αυτοκινητόδρομου.























































