Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολλανδός διπλωμάτης εγκατέλειψε την Τουρκία μετά από κατηγορίες για κατασκοπεία

Ολλανδός διπλωμάτης εγκατέλειψε την Τουρκία μετά από κατηγορίες για κατασκοπεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα επιπλοκή στις ολλανδοτουρκικές σχέσεις δείχνει να έχει δημιουργήσει η υπόθεση ενός Ολλανδού διπλωμάτη ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για κατασκοπεία και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άρον άρον την Τουρκία.

Όπως αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα Trouw σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Ολλανδός διπλωμάτης φεύγει από την Τουρκία», πρόκειται για έναν Ολλανδό διπλωμάτη με τα αρχικά A.Z ο οποίος μέχρι τώρα ήταν διαπιστευμένος στο ολλανδικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης και ήταν επιφορτισμένος με περιφερειακά θέματα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρει η εφημερίδα, ο εν λόγω διπλωμάτης παρακολουθούνταν για πολύ καιρό στενά από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτος κατασκοπείας και φέρεται να προσπαθούσε να εξακριβώσει, μεταξύ άλλων, τυχόν διασυνδέσεις της Τουρκίας με τον ISIS.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ζητήσει εξηγήσεις από την Ολλανδία για τον εν λόγω διπλωμάτη, γράφει η εφημερίδα, ο οποίος στο μεταξύ εγκατέλειψε τη χώρα γιατί η ζωή του θεωρήθηκε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν οπτικό υλικό που αποδεικνύει την κατασκοπευτική δραστηριότητα του εν λόγω διπλωμάτη, ο οποίος εμφανίζεται να συναντάται με δύο αγνώστους σε κεντρική Πλατεία της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να αγοράσει πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr