Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Πούτιν πήρε κεφάλια για τη πυρκαγιά με τους 64 νεκρούς στο Κεμέροβο

O Πούτιν πήρε κεφάλια για τη πυρκαγιά  με τους 64 νεκρούς στο Κεμέροβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Πυρκαγιά, Ρωσία, Φωτιά,

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, όπου κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 25 Μαρτίου σε εμπορικό κέντρο της πόλης έχασαν την ζωή τους 64 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 41 παιδιά, οι δικαστικές αρχές τις πόλης προέβησαν σε συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για την φονική πυρκαγιά, ενώ οδηγήθηκαν σε παραίτηση τοπικοί αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να διενεργηθούν έλεγχοι που αφορούν την ασφάλεια των επισκεπτών σε όλα τα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα της χώρας

Με εντολή δικαστηρίου του Κεμέροβο, τέθηκε υπό κράτηση για διάστημα δύο μηνών η μισθωτής του εμπορικού κέντρου «Zimnaya vishnya» Ναυνιέζντα Σουντενόκ, με την κατηγορία ότι παρείχε πλημμελείς υπηρεσίες ως προς την ασφάλεια του κέντρου. Επίσης τέθηκε υπό κράτηση έως τις 25 Μαΐου του 2018 ο φύλακας του κέντρου Σεργκέι Αντιούσιν που εργάζονταν για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, ο οποίος σύμφωνα με την εκδοχή της ανάκρισης δεν έθεσε σε λειτουργία τον συναγερμό προειδοποίησης πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ακολούθησαν παραιτήσεις αξιωματούηχων στην ηγεσία της περιοχής του Κεμέροβο. Συγκεκριμένα, παραιτήθηκαν ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής του Κεμέροβο Αλεξέι Ζελένιν καθώς και η επικεφαλής της περιφερειακής Διεύθυνσης εσωτερικής πολιτικής Νίνα Λαπάτινα.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της περιοχής του Κεμέροβο – ο οποίος είχε χαρακτηρίσει χθες τους συγκεντρωθέντες στο κέντρο της πόλης ως «ταραξίες» που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν ένα τραγικό γεγονός για πολιτικού σκοπούς, ενώ ζήτησε προσωπικά συγνώμη από τον Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Ρώσο πρόεδρο – άρχισε να δέχεται τις οικογένειες των θυμάτων της μεγάλης αυτής τραγωδίας, τις οποίες συλλυπήθηκε και υποσχέθηκε ότι οι περιφερειακές αρχές θα δώσουν ένα εκατομμύριο ρούβλια για κάθε νεκρό που είχε η κάθε οικογένεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr