Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φήμες ότι ο Λίβυος αρχιστράτηγος «τρόμος των τζιχαντιστών» Χαλίφα Χαφτάρ νοσηλεύεται στο Παρίσι

Φήμες ότι ο Λίβυος αρχιστράτηγος «τρόμος των τζιχαντιστών» Χαλίφα Χαφτάρ νοσηλεύεται στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος του 74χρονου Λίβυου αρχιστράτηγου Χαλίφα Χαφτάρ, διέψευσε δημοσιεύματα ότι νοσηλεύεται σε κώμα στη Γαλλία ύστερα από καρδιακή προσβολή.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ, στρατιωτικός ηγέτης της κυβέρνησης του Τομπρούκ της Ανατολικής Λιβύης, πρώην υποστηρικτής του Μουαμάρ Καντάφι και μετέπειτα αντίπαλός του, έχει την αμερικανική υπηκοότητα που απέκτησε ζώντας δύο δεκαετίες αυτοεξόριστος στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια.

Το 2014 ήταν αρχηγός του Λιβυκού Στρατού και του καθεστώτος που προέκυψε μετά την ανατροπή του Καντάφι. Όταν το λιβυκό Γενικό Εθνικό Κογκρέσο (μεταβατικό κοινοβούλιο) αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία μετά τη λήξη της θητείας του, ο Χαφτάρ στράφηκε εναντίον του Κογκρέσου και των ισλαμιστών συμμάχων του. Η εκστρατεία του κατάφερε να γίνουν τελικά εκλογές στη Λιβύη αλλά δεν απέτρεψε τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε.

Ως στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης υποστηρίζεται ένθερμα από την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Είναι ορκισμένος εχθρός των ισλαμιστών/τζιχαντιστών και στόχος του είναι να διαλύσει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη χώρα του. Οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι είναι η κυρίως αιτία που δεν έχει επέλθει η ειρήνη στη Λιβύη.

Την είδηση ότι νοσηλεύεται σε κώμα τη μετέδωσε το καταριανό Al Jazeera, το οποίο κατηγορείται από μια σειρά από αραβικές κυβερνήσεις ότι υποστηρίζει τους ισλαμιστές.

Ο Χαφτάρ λέγεται ότι σχεδιάζει να διεκδικήσει στις επικείμενες εκλογές την προεδρία της Λιβύης.

«Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στα νέα που διαδίδονται σχετικά με την υγεία του αρχιστράτηγου. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Χαφτάρ, Άχμεντ Αλ Μισμάρι.

Το Reuters από την πλευρά του επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές που επιβεβαιώνουν ότι ο Χαφτάρ αντιμετωπίζει θέμα με την υγεία του.

Υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή της ανατολικής Λιβύης που επικαλείται το Reuters, είπε ότι ο Χαφτάρ μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Ιορδανία και ότι από εκεί θα μεταφερόταν σε τρίτη χώρα για κρίσιμη νοσηλεία.

Το λιβυκό τηλεοπτικό κανάλι 218 TV, που υποστηρίζει τον Χαφτάρ, μετέδωσε ότι θα βρίσκεται για ιατρικές εξετάσεις στο Παρίσι και η υγεία του δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο.

Ο αρχιστράτηγος Χαφτάρ συνεχίζει να μην αναγνωρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr