Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι πέντε πιο πλούσιοι Ρώσοι στο Κρεμλίνο

Ποιοι είναι οι πέντε πιο πλούσιοι Ρώσοι στο Κρεμλίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πλούσιοι και Διάσημοι, Ρωσία,

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου και της ρωσικής κυβέρνησης έγιναν αισθητά πιο πλούσιοι το 2017. Τα συνολικά εισοδήματα των οικογενειών τους το 2017 αυξήθηκαν περισσότερο από δύο φορές σε σχέση με το 2016.

Στην κυβέρνηση εμφανίσθηκε ένας νέος εκατομμυριούχος σε ρούβλια, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Χλοπόνιν, που απόκτησε την ιδιότητα αυτή μετά την πώληση ενός σπιτιού που είχε στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι αύξησαν αισθητά τα εισοδήματα τους.

Η πιο πλούσια οικογένεια της ρωσικής κυβέρνησης είναι η οικογένεια του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Χλοπόνιν, καθώς τα εισοδήματα της αυξήθηκαν μέσα σ’ ένα χρόνο κατά 270 φορές (!) φθάνοντας τα 3 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το 2016 τα εισοδήματα τους ανέρχονταν στα 10,8 εκατομμύρια ρούβλια (142.000 ευρώ), εκ των οποίων η σύζυγος του Ναταλία είχε εισοδήματα 4,1 εκατομμυρίων ρουβλίων (54.000 ευρώ).

Η εκπρόσωπος του Χλοπόνιν δήλωσε στο BBC ότι ένας μέρος των εισοδημάτων προήλθε από την πώληση ενός ακινήτου στην Ιταλία.

Στη φορολογική δήλωση του 2016 είχε καταγραφεί ένα ακίνητο και ένα οικόπεδο στην Ιταλία.

Με βάση τη μέση ισοτιμία του ευρώ το 2017 (1 ευρώ = 67,78 ρούβλια) για το ακίνητο που πούλησε στην Ιταλία ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης εισέπραξε 44 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή τη στιγμή το ζεύγος Χλοπόνιν έχει δύο ακίνητα στην Ρωσία, ένα διαμέρισμα και μερικά οικόπεδα.

Στην δεύτερη θέση μεταξύ των πιο πλούσιων οικογενειών βρέθηκε η οικογένεια του υπουργού αγροτικής Οικονομίας Αλεξάντρ Τκατσόφ, τα εισοδήματα της οποίας υπερέβησαν τα 586 εκατομμύρια ρούβλια (7,7 εκατομμύρια ευρώ) το 2017.

Το 2016 τα εισοδήματα της οικογένειας ήταν 15,6 εκατομμύρια ρούβλια (205.000 ευρώ), ενώ ο ίδιος ο Τκατσόφ είχε τα μικρότερα εισοδήματα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης.

Τα προσωπικά εισοδήματα του υπουργού αγροτικής οικονομίας αυξήθηκαν μέσα σ’ ένα χρόνο κατά 97 φορές (!).

Το γραφείο Tύπου του υπουργείου αγροτικής Οικονομίας δήλωσε στο BBC ότι εισοδήματα της τάξεως των 542,75 εκατομμυρίων ρουβλίων προήλθαν από μερίσματα μετοχών το 2017 τα οποία είχε δωρίσει η μητέρα του λόγω ασθένειας.

Στην φορολογική δήλωση του Τκατσόφ αναφέρεται ότι έχει τρία οικόπεδα στη Ρωσία, μια κατοικία, ένα ξενοδοχείο και ένα οίκημα, ενώ η σύζυγός του δεν έχει κανένα ακίνητο.

Στην οικογένεια Τκατσόφ ανήκει μια αγροτοβιομηχανική μονάδα στο Κρασνοντάρ και μεγάλες εκτάσεις γης.

Ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει ότι δεν σχετίζεται με επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια του αναπληρωτή αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης και πληρεξούσιου εκπροσώπου του ρώσου προέδρου στην περιφέρεια της ρωσικής Άπω Ανατολής, Γιούρι Τρούτνεφ.

Τα εισοδήματα της οικογένειας του ήταν το 2017 378 εκατομμύρια ρούβλια (5 εκ. ευρώ).

Ωστόσο σε σχέση με το 2016 δεν αυξήθηκαν σημαντικά καθώς ήταν 358 εκατομμύρια ρούβλια (4,7 εκ. ευρώ).

H οικογένεια Τρούτνεφ έχει δύο κατοικίες στην Ρωσία, μερικά οικήματα και αυτοκίνητα.

Κατά το παρελθόν πριν αποκτήσει δημόσιο αξίωμα, ο Τρούτνεφ ήταν επιχειρηματίας και στην δεκαετία του 1990 είχε ιδρύσει τον επενδυτικό όμιλο «Εκς», ενώ είχε ασχοληθεί με αναπτυξιακά έργα και το εμπόριο.

Ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Αντόν Βάινο, είναι ο πιο πλούσιος αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

Αν το 2016 τα εισοδήματα του ήταν 9,6 εκατομμύρια ρούβλια (126.000 ευρώ), το 2017 έφθασαν τα 255,8 εκατομμύρια ρούβλια (3,3 εκ ευρώ), δηλαδή αυξήθηκαν περισσότερο από 26 φορές μέσα σ’ ένα χρόνο

Στην φορολογική τους δήλωση αναφέρεται ότι ο Βάινο και η σύζυγός του αγόρασαν δύο εκτάσεις 57 και 60 στρεμμάτων με χρήματα που εισέπραξαν από την πώληση ενός σπιτιού κι ενός οικοπέδου.

Η σύζυγός του προσωπάρχη του Κρεμλίνου, πούλησε το μερίδιο που είχε σ’ ένα διαμέρισμα, όπως φαίνεται από την φορολογική δήλωση.

Τα εισοδήματα της αυξήθηκαν από τα 4,5 (60.000 ευρώ) εκατομμύρια ρούβλια στα 5,6 εκατομμύρια ρούβλια (74.000 ευρώ).

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν αύξησε σημαντικά τα εισοδήματα του καθώς το 2017 έφθασαν τα 14,3 εκατομμύρια ρούβλια (188.000 ευρώ) από τα 12,8 εκατομμύρια (168.000 ευρώ) που ήταν το 2016.

Η σύζυγος του όμως, η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Τατιάνα Νάφκα αύξησε σχεδόν κατά δύο φορές τα εισοδήματα της φθάνοντας από τα 120,8 εκατομμύρια ρούβλια (1,6 εκ. ευρώ) στα 200,3 εκατομμύρια ρούβλια (2,6 εκ. ευρώ).

Εκτός των άλλων ο Πεσκόφ, άλλαξε το αυτοκίνητο του, ένα Toyota Land Cruiser που είχε αγοράζοντας μια Mercedes-Benz V250.

Ο Πεσκόφ αναφέρει στη δήλωση του και ένα διαμέρισμα 126 τ.μ της συζύγου του στις ΗΠΑ.

Η ιδιοκτησία αυτή καθιστά την οικογένεια Πεσκόφ την μοναδική οικογένεια του Κρεμλίνου που έχει ιδιοκτησία στις ΗΠΑ. Επίσης έχει ένα διαμέρισμα 180 τ.μ στην Γαλλία που χρησιμοποιεί ο γιός του Πεσκόφ.

Οι πιο πλούσιοι βουλευτές

Η πιο πλούσια οικογένεια της Ρωσικής Δούμας είναι η οικογένεια του βουλευτή του κόμματος «Ενιαία Ρωσία» Γκριγκόρι Ανικέγιεφ.

Το 2017 τα εισοδήματα του έφτασαν τα 4,3 δισεκατομμύρια ρούβλια (56,4 εκ. ευρώ).

Είναι ανύπαντρος και έχει δύο παιδιά. Το 2016 τα εισοδήματα του ήταν 527,6 εκατομμύρια ρούβλια (7 εκ. ευρώ).

Ο Ανικέγιεφ είναι πρώην επιχειρηματίας, που αναφέρονταν στον κατάλογο του περιοδικού Forbes, ενώ αυτή την στιγμή είναι μέτοχος σε πολλές εταιρείες.

Η δεύτερη πιο πλούσια οικογένεια τη Ρωσικής Δούμας είναι η οικογένεια του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, Αλεξάντρ Νεκράσοφ, τα εισοδήματα του οποίου έφθασαν τα 2,4 δισεκατομμύρια ρούβλια (31,5 εκ. ευρώ).

Είναι γεγονός ότι ο ίδιος ο βουλευτής είχε εισοδήματα της τάξεως των 29 εκατομμυρίων ρουβλίων (380.000 ευρώ), ενώ η σύζυγος του εισοδήματα της τάξεως των 2,3 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (30,2 εκ. ευρώ) Πέρυσι τα εισοδήματα της οικογένειας Νεκράσοφ έφθαναν μόλις τα 650 εκατομμύρια ρούβλια (8,5 εκ. ευρώ).

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η οικογένεια Νεκράσοφ διαθέτει μετοχές στην κατασκευαστική εταιρεία «Leader Group», ενώ από το 2017 διαθέτει τις μετοχές της εταιρείας στην Αγία Πετρούπολη, όπως έγραψε η εφημερίδα Vedomosti.

Την τριάδα των πιο πλούσιων οικογενειών της Ρωσικής Δούμας, συμπληρώνει ο βουλευτής Νικολάι Μπαρτσόφ, με εισοδήματα της τάξεως του 1,1 δισεκατομμυρίου ρουβλίων(14,5 εκ ευρώ). Το 2016 τα εισοδήματα του ήταν 604 εκατομμύρια ρούβλια (8 εκ. ευρώ).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr