Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aυξήσεις μισθών 7,5% σε 2,3 εκατομμύρια δημόσιους υπάλληλους στη Γερμανία

Aυξήσεις μισθών 7,5% σε 2,3 εκατομμύρια δημόσιους υπάλληλους στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Μισθοί,

Στη Γερμανία δίνουν αυξήσεις αφού κυβέρνηση και συνδικάτα συμφώνησαν αύξηση 7,5% – τα επόμενα δυόμιση χρόνια- σε 2,3 εκατ. εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Η συμφωνία προβλέπει αναδρομική αύξηση 3,19% από 1ης Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει νέα αύξηση 3.09% την 1η Απριλίου του ερχόμενου έτους και η τελευταία της τάξης του 1.06% την 1η Μαρτίου του 2020.

Οι χαμηλόμισθοι θα λάβουν επίσης ένα εφάπαξ επίδομα 250 ευρώ, ενώ οι μισθολογικές κλίμακες στο δημόσιο θα αλλάξουν για να επικρατήσει μεγαλύτερη διαφάνεια.

Είχαν προηγηθεί τριήμερες διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών και μια σειρά από πανεθνικές προειδοποιητικές απεργίες την περασμένη εβδομάδα, που προκάλεσαν την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και μεγάλα προβλήματα σε δημόσιες υπηρεσίες.

Ικανοποιημένες εμφανίζονται όλες οι πλευρές. Ο υπουργός Εσωτερικων Χορστ Ζεεχόφερ είπε ότι με τη συμφωνία η εργασία στο δημόσιο τομέα γίνεται ελκυστικότερη χωρίς να επιβαρυνθούν ιδιαίτερα τα κρατικά ταμεία καθώς το κόστος από τις αυξήσεις μισθών θα στοιχίζει περί τα 2,2 δισ. ευρώ ετησίως στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ άλλα 7,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα ταμεία των Δήμων.

Το συνδικάτο Verdi των εργαζομένων στον τομέα παροχής υπηρεσιών, που συντόνισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις άνω των 150.000 εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα με την Ένωση Γερμανών Δημοσίων Υπαλλήλων (dbb) κάνει λόγο για «το καλύτερο αποτέλεσμα εδώ και πολλά χρόνια».

Το υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι θα ετοιμάσει νομοσχέδιο, ώστε η συμφωνία να καλύπτει επίσης δικαστικούς και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Τις διαπραγματεύσεις παρακολουθούσε από κοντά και η ΕΚΤ, καθώς ενδεχόμενες μεγάλες αυξήσεις των μισθών στη Γερμανία θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυξήσεις του πληθωρισμού σε όλες τις οικονομίες της ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr