Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συμφώνησαν Τραμπ – Άμπε για την “πίεση” στη Βόρεια Κορέα

Τι συμφώνησαν Τραμπ – Άμπε για την “πίεση” στη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η άσκηση της μέγιστης πίεσης στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστεί ωσότου η Πιονγιάνγκ αποπυρηνικοποιηθεί, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξής Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως θέλει «να απαλλαγούμε από τα πυρηνικά όπλα, ιδεατά σε όλο τον κόσμο» και εξέφρασε την ελπίδα η προσεχής σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον ίδιο και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να στεφθεί από επιτυχία και να επιτρέψει η κορεατική χερσόνησος να «ζήσει με ασφάλεια, ευημερία και ειρήνη».

«Ελπίζουμε ότι αυτή η συνάντηση θα στεφθεί από μεγάλη επιτυχία και αδημονούμε» για την πραγματοποίησή της, ανέφερε ο Τραμπ, έχοντας τον Άμπε στο πλευρό του στο ιδιόκτητο κλαμπ του στη Φλόριντα.

Ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή την απελευθέρωση τριών Αμερικανών που είναι φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα και έκρινε ότι οι πιθανότητες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους είναι καλές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πάντως τόνισε ότι εάν δεν νομίζει πως η συνάντηση με τον Κιμ θα είναι επιτυχής, δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει, ενώ προειδοποίησε πως εάν δεν είναι καρποφόρα, δεν θα διστάσει θα αποχωρήσει από αυτή.

Σημείωσε ακόμη ότι συμφώνησαν με τον Άμπε να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Τόκιο και διαβεβαίωσε ότι θα θέσει το ζήτημα των Ιαπώνων ομήρων στη Βόρεια Κορέα, διότι, όπως είπε, είναι σημαντικό για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο Άμπε συμφώνησε πως η μέγιστη πίεση στη Βόρεια Κορέα πρέπει να συνεχιστεί, δήλωσε ενθαρρυμένος μετά τη δέσμευση του Τραμπ να θέσει το θέμα των απαγωγών Ιαπώνων στις συνομιλίες του με τον Κιμ, ενώ σημείωσε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν σε βάθος για το ζήτημα αυτό.

Παράλληλα, οι Τραμπ και Άμπε ανέφεραν ότι συμφώνησαν να εντείνουν τις συνομιλίες τους για το εμπόριο.

Ο Τραμπ επέμεινε ότι θα πρέπει να γίνει κάτι για την ανισορροπία στο ισοζύγιο των διμερών τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών, ενώ ο Άμπε διαβεβαίωσε ότι τα δύο μέρη συμφώνησαν να διαπραγματευθούν για ένα δίκαιο, ελεύθερο και αμοιβαία επωφελές εμπόριο.

Ακόμη, ο Τραμπ ανέφερε πως το Τόκιο σκοπεύει να παραγγείλει στο προσεχές μέλλον μεγάλο αριθμό αμερικανικών αεροσκαφών.

Ο Άμπε διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι «για να ωφεληθούν τόσο η Ιαπωνία όσο και οι ΗΠΑ, θα επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο το εμπόριο και τις επενδύσεις» σε διμερές επίπεδο.

Τα δύο μέρη θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται για τον ιαπωνικό χάλυβα και το ιαπωνικό αλουμίνιο, που ο Άμπε επανέλαβε ότι θέλει να εξαιρεθούν από τους αμερικανικούς δασμούς.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι θεωρεί τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου των χωρών του Ειρηνικού την καλύτερη δυνατή συμφωνία και για τις δύο χώρες.

Ωστόσο, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα προτιμούσε μια διμερή συμφωνία και τα μέρη το διαπραγματεύονται, εκφράζοντας την ελπίδα πολύ σύντομα να κλειστεί ένα «καλό deal».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr