Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία συνδέει την υπόθεση των χημικών στη Συρία με την δηλητηρίαση Σκριπάλ

Η Ρωσία συνδέει την υπόθεση των χημικών στη Συρία με την δηλητηρίαση Σκριπάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια νέα διάσταση έδωσε στο πολυσυζητημένο θέμα της χρήσης χημικών στην ανατολική Γούτα της Συρίας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοινώνοντας δια στόματος της εκπροσώπου του Μαρία Ζαχάροβα, ότι στην περιοχή της Ανατολικής Γούτα βρέθηκαν κοντέινερ με χλώριο από την Γερμανία και καπνογόνες βόμβες με προέλευση από το Σάλσμπερι της Βρετανίας, από την περιοχή δηλαδή που έγινε η δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

«Στα εδάφη που απελευθερώθηκαν στην Ανατολική Γούτα από τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα, βρέθηκαν κοντέινερς με χλώριο, το πιο φοβερό είδος χημικού όπλου, με προέλευση από την Γερμανία όπως επίσης και καπνογόνα που κατασκευάστηκαν, προσέξτε, στην πόλη Σάλσμπερι, στη Μεγάλη Βρετανία» υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επέστησε επίσης την προσοχή σε ένα άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, που είχε δημοσιευθεί τον Ιανουάριο του 2013 και το οποίο αποκάλυπτε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Λευκός Οίκος είχε δώσει την συγκατάθεση του να πραγματοποιηθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους επίθεση με χημικά στην Συρία και εν συνεχεία να επιρριφθούν οι ευθύνες στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ με σκοπό να ενισχυθούν οι διεθνείς στρατιωτικές παρεμβάσεις στην χώρα αυτή.

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι επανειλημμένα και η Ρωσία και η Συρία έχουν δηλώσει ότι έχουν πληροφορίες, συμφωνία με τις οποίες οι αντάρτες ετοιμάζονται να κάνουν προβοκάτσιες με χρήση χημικών όπλων, ότι διαθέτουν εργαστήρια παραγωγής τους και όπλα σε απελευθερωμένα εδάφη στη Ανατολική Γούτα.

«Όλες οι σχετικές πληροφορίες έχουν σταλεί, αποστέλλονται και θα αποστέλλονται στον ΟΑΧΟ (Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων)» υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

Η Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε επίσης ότι η επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στην Συρία, έγινε για να ενισχυθεί το μαχητικό πνεύμα των ανταρτών και για να ανασυντάξουν τις γραμμές τους και κατ’ αυτόν τον τρόπο να περιπλέξουν την διαδικασία του ειρηνευτικού διαλόγου.

Προσέθεσε επίσης, ότι «στην πόλη Ντούμα ενεργοποιήθηκαν οι εναπομείναντες ανένδοτοι αντάρτες, τα πυρά των οποίων δέχθηκαν στις 18 Απριλίου οι συμμετέχοντες στην αποστολή της αρμόδιας Διεύθυνσης για την ασφάλεια του ΟΗΕ, οι οποίοι προσπαθούσαν να αξιολογήσουν την κατάσταση και να προετοιμάσουν την άφιξη της αποστολής του ΟΑΧΟ στον τόπο της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης».

Η Ζαχάροβα επισημαίνοντας τις δυσκολίες αυτές, απέδωσε την ενεργοποίηση τους, στους φόβους που προκαλεί η ενδεχόμενη επίσκεψη της αποστολής του ΟΑΧΟ στην περιοχή , λέγοντας ότι «προφανώς οι αντάρτες και οι τρομοκράτες φοβούνται την παρουσία των μελών και των επιθεωρητών στην περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Ο Πούτιν «σκέφετεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr