Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός έφηβος «χάκαρε» το λογαριασμό του πρώην διευθυντή της CIA

Βρετανός έφηβος «χάκαρε» το λογαριασμό του πρώην διευθυντή της CIA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας έφηβος που κατάφερε να χακάρει τους λογαριασμούς υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, καταδικάστηκε στο Λονδίνο σε φυλάκιση δύο ετών σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.

Ο Κέιν Γκαμπλ, 18 ετών, είχε δηλώσει ένοχος τον περασμένο Ιανουάριο για δέκα παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά την ασφάλεια των πληροφοριών. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.

Σήμερα, συνοδευόμενος από τη μητέρα του στο Ολντ Μπέιλι, ο 18χρονος άκουσε σιωπηλός την ποινή που του επιβλήθηκε, στην οποία περιλαμβάνεται και η κατάσχεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του.

Από το εφηβικό δωμάτιό του στο Κόαλβιλ της κεντρικής Αγγλίας, ο Γκαμπλ κατάφερε να αποσπάσει πληροφορίες από τηλεφωνικά κέντρα και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσει για να μπει στους λογαριασμούς των θυμάτων του. Μεταξύ άλλων, ξεγέλασε τους τηλεφωνητές των εταιρειών Verizon και AOL, πείθοντάς τους ότι μιλούν με τον… Τζον Μπρέναν.

Ο έφηβος κατέβασε κατόπιν από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πρώην διευθυντή της CIA πολλά ευαίσθητα έγγραφα, όπως πληροφορίες για τις στρατιωτικές και κατασκοπευτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράν.

Άλλαξε επίσης τον κωδικό πρόσβασης και έθεσε υπό τον έλεγχό του το iPad της συζύγου του Μπρέναν. Μίλησε μάλιστα μαζί της στο τηλέφωνο ενώ εκείνη τηλεφωνούσε στην εταιρεία AOL.

Ένας άλλος στόχος του ήταν ο πρώην υπεύθυνος της Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζε Τζόνσον. Του τηλεφώνησε κατ’ επανάληψη και κατάφερε να εμφανιστεί στην οθόνη της τηλεόρασής του το μήνυμα “Είσαι δικός μου”.

Στο στόχαστρό του μπήκαν επίσης σύμβουλοι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ένας πράκτορας του FBI και το δίκτυο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συνελήφθη το 2017 κατόπιν αιτήματος του FBI. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήθελε να εκφράσει τη στήριξή του στους Παλαιστίνιους και κινητοποιήθηκε με αφορμή “τον θάνατο αθώων πολιτών”.

Ο δικηγόρος του, Ουίλιαμ Χάρμπατζ, έκανε λόγο για “αφέλεια” του πελάτη του και τόνισε ότι δεν ήθελε να πληγώσει κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr