Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δυνάμεις αστάθειας Κίνα, Ρωσία, Ιράν και Β. Κορέα – Παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δυνάμεις αστάθειας Κίνα, Ρωσία, Ιράν και Β. Κορέα – Παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι κυβερνήσεις της Κίνας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας είναι «ηθικά κατακριτέες» για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε καθημερινή βάση εντός των συνόρων τους, καθιστώντας τις χώρες αυτές «ως αποτέλεσμα δυνάμεις αστάθειας».

Αυτό αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε διεθνές επίπεδο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκτελών χρέη υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν.

Ο τελευταίος τόνισε ότι η τελευταία Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναγνωρίζει ότι η διεφθαρμένη και αδύναμη διακυβέρνηση απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα και τα αμερικανικά συμφέροντα.

«Κάποιες κυβερνήσεις είναι ανίκανες να διατηρήσουν την ασφάλεια και να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες των πολιτών τους, ενώ άλλες είναι απλά απρόθυμες», δήλωσε.

«Κράτη που περιορίζουν τις ελευθερίες της έκφρασης και της ειρηνικής συνάθροισης, που επιτρέπουν και διαπράττουν βία ενάντια σε μέλη θρησκευτικών, εθνοτικών και άλλων μειονοτικών ομάδων, ή που υπονομεύουν τη θεμελιώδη αξιοπρέπεια του ατόμου, είναι ηθικά κατακριτέες και υποσκελίζουν τα συμφέροντά μας», σημείωσε.

«Οι κυβερνήσεις της Κίνας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, για παράδειγμα, παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός των συνόρων τους σε καθημερινή βάση και συνεπώς αποτελούν δυνάμεις αστάθειας».

Ο προσωρινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν άλλες χώρες να αποτελέσουν παράδειγμα προώθησης δίκαιης και αποτελεσματικής διακυβέρνησης που βασίζεται στο κράτος δικαίου και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν εκείνους που σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφετεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr