Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Τα επεισόδια στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ πεδίο αντιπαράθεσης

ΟΗΕ: Τα επεισόδια στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ πεδίο αντιπαράθεσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση στον ΟΗΕ να αναλάβει πρωτοβουλία για μία «ανεξάρτητη και διαφανή» έρευνα σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας απηύθυνε εκ νέου ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον Οργανισμό, Ριάντ Μανσούρ.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το να παραμένει σιωπηρή η διεθνής κοινότητα» υπογράμμισε ο Μανσούρ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Υποστήριξε ότι η ανακοίνωση των ισραηλινών Αρχών ότι διεξάγουν έρευνα για τα επεισόδια έχει ως στόχο να αποτρέψει την διενέργεια έρευνας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις προκειμένου η παλαιστινιακή πλευρά να προσφύγει στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Από την πλευρά του ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Ντάνι Ντάνον, ζήτησε την καταδίκη της Χαμάς, που «ενθαρρύνει τη βία και θέτει σε κίνδυνο γυναίκες και παιδιά» από όλους τους αξιωματούχους του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι 38 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από την 30η Μαρτίου, όταν άρχισε η «πορεία της επιστροφής».

Το Ισραήλ έχει προσκομίσει στοιχεία ότι πολλοί από τους Παλαιστίνιους της Γάζας που σκοτώθηκαν ήταν ισλαμιστές μαχητές της Χαμάς, μιας τουρκόφιλης οργάνωσης παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε γιορτή του Χανουκά στην παραλία Μπόντι

Ο Ράαντ Σάαντ της Χαμάς σκοτώθηκε στη Γάζα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Δέσμευση-μαμούθ 550 εκατ. δολαρίων για την παγκόσμια ανθρωπιστική δράση του ΟΗΕ

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Εξοπλισμοί 1,5 δισ. ευρώ – Πράσινο φως σε PULS, Rafale και αναβαθμίσεις – Οικοδομείται το οχυρό Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr