Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκ: Η στιγμή που δολοφονούν δημοσιογράφο στη Νικαράγουα πάνω στο ρεπορτάζ (βίντεο)

Σοκ: Η στιγμή που δολοφονούν δημοσιογράφο στη Νικαράγουα πάνω στο ρεπορτάζ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκάρει το βίντεο που απεικονίζει ένα δημοσιογράφο να πέφτει νεκρό στη Νικαράγουα, στη χώρα που επικρατεί χάος τα τελευταία 24ωρα μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις για τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση της χώρας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί από τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία έχουν φτάσει τους 25 καθώς οι αρχές κατηγορούνται ότι κάνουν χρήση πραγματικών πυρών.

Μεγαλύτερη αίσθηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του δημοσιογράφου Άνχελ Γκαχόνα, ο οποίος καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση, όταν ακούστηκε ένας πυροβολισμός, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Ο δημοσιογράφος έκανε live στο Facebook ενώ βρισκόταν στην πόλη Μπλούφιλντς, μια πόλη που βρίσκεται στα παράλια της Καραϊβικής.

Στο σοκαριστικό βίντεο ο Γκραχόνα φαίνεται να περιγράφει την σπασμένη πόρτα του δημαρχείου της πόλης όταν ξαφνικά ακούγεται ένας πυροβολισμός και ο ίδιος πέφτει νεκρός στο έδαφος.

Ακολουθούν στιγμές πανικού καθώς αυτόπτες μάρτυρες ακούγονται να φωνάζουν το όνομα του Γκαχόνα με έναν εξ αυτών να πιέζει ένα κομμάτι πανί στο κεφάλι του δημοσιογράφου προκειμένου να σταματήσει την αιμορραγία.

Ακυρώνεται η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα ανακοίνωσε ότι οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος που πυροδότησαν πολυήμερες, πολύνεκρες διαδηλώσεις ακυρώνονται, καθώς προσπαθεί να τερματίσει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις επί των ημερών του στην εξουσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ορτέγκα τόνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων της Νικαράγουας τάχθηκε σε ψηφοφορία υπέρ της ανάκλησης των μέτρων που είχαν εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα και προέβλεπαν μεταξύ άλλων την αύξηση του ηλικιακού ορίου για τη συνταξιοδότηση, την αύξηση των εισφορών εργοδοτών και ασφαλισμένων και μειώσεις συντάξεων.

Οι διαδηλώσεις που μαίνονταν όλη την εβδομάδα στη χώρα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πηγές προσκείμενες στην αντιπολίτευση ανέβαζαν τον απολογισμό των νεκρών σε ακόμη και 25, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr