Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρήνος στην Υεμένη: Τουλάχιστον 20 νεκροί από βομβαρδισμό σε γαμήλιο γλέντι

Θρήνος στην Υεμένη: Τουλάχιστον 20 νεκροί από βομβαρδισμό σε γαμήλιο γλέντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι που βρίσκονταν σε γάμο σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στρατιωτικού συνασπισμού σε χωριό στη βορειοδυτική Υεμένη αργά το βράδυ της Κυριακής, δήλωσαν κάτοικοι και ιατρικές πηγές.

Ο επικεφαλής του νοσοκομείου Al Jumhouri στη Χατζάχ δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Reuters ότι το νοσοκομείο παρέλαβε 40 άψυχα σώματα, τα περισσότερα διαμελισμένα και ότι 46 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, περιλαμβανομένων 30 παιδιών, σε αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν γαμήλια συγκέντρωση.

Κάτοικοι και ιατρικές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι 20 άνθρωποι που ήταν στο γαμήλιο γλέντι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν.

Εκπρόσωπος του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η υποστηριζόμενη από τη Δύση συμμαχία μάχεται εδώ και τρία χρόνια εναντίον του ένοπλου, ιρανόφιλου κινήματος των σιιτών μουσουλμάνων ανταρτών Χούτι, το οποίο ελέγχει την περιοχή και το μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Υεμένης.

Έχει εξαπολύσει χιλιάδες αεροπορικά πλήγματα σε μια εκστρατεία που έχει σκοπό να αποκαταστήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Από τα πλήγματα έχουν σκοτωθεί «κατά λάθος» χιλιάδες άμαχοι σε νοσοκομεία, σχολεία και αγορές.

Το Al-Masirah, τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν.

Ο συνασπισμός λέει ότι δεν θέτει στο στόχαστρο πολίτες και έχει συστήσει διερευνητική επιτροπή για τα αεροπορικά πλήγματα που φέρεται να προκάλεσαν μαζικές απώλειες η οποία τις περισσότερες φορές απάλλαξε τον συνασπισμό από κάθε ευθύνη.

Από τον πόλεμο στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, τουλάχιστον δύο εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί ενώ η χώρα έχει οδηγηθεί στο χείλος του λιμού, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Ανάλυση BBC: Γιατί το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ – Τα αντίποινα, οι συμμαχίες και οι στρατοί των δύο χωρών

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Μπήκαν στον πόλεμο και οι ΗΠΑ – Θα αντεπιτεθούμε λέει το Ισραήλ

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr