Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επιτέθηκε στη Γερμανία: «Δεν σέβεται τις δεσμεύσεις της»

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επιτέθηκε στη Γερμανία: «Δεν σέβεται τις δεσμεύσεις της»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αναγκαιότητα οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να σέβονται τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με θέμα των στρατιωτικών δαπανών, στάθηκε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πόμπεο, ασκώντας παράλληλα κριτική στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ομολόγους του στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Κ. Πομπέο σημείωσε πως «η Γερμανία δεν σέβεται τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2014 επί των στρατιωτικών δαπανών. Είναι απαραίτητο οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να σέβονται τις δεσμεύσεις τους».

«Τους τελευταίους μήνες, έχει καταγραφεί πρόοδος σε πολλές χώρες που τα πάνε καλύτερα» ανέφερε, επίσης, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ το έχει αναγάγει σε προτεραιότητά του (…) Οι στόχοι παραμένουν σαφείς. Αυτό αναμένουμε όχι μονάχα από τη Γερμανία αλλά επίσης από όλους όσοι υπέγραψαν τη συμφωνία» συμπλήρωσε ο Μάικ Πομπέο.

«Ελπίζουμε ότι την παραμονή της Συνόδου του ΝΑΤΟ (σ.σ. τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες) καθένας από τους εταίρους θα παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο για να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

»Σε αυτό έχουν δεσμευτεί. Αυτό αναμένουμε για τον Ιούλιο» κατέληξε.

Ο Μάικ Πομπέο έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, στοχεύοντας τη Γερμανία, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ υποδεχόταν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην Ουάσιγκτον.

Ο Τραμπ δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το Ιράν

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το αν θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ωστόσο δεν θεωρείται πιθανό ότι θα παραμείνει χωρίς να έχουν επέλθει στη συμφωνία αυτή ουσιώδεις αλλαγές.

«Δεν έχει αποφασίσει, επομένως η ομάδα συνεχίζει να εργάζεται και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολλές συνομιλίες για να μεταφέρουμε τι ακριβώς κατέστησε σαφές ο πρόεδρος».

«Αν δεν γίνουν ουσιώδεις διορθώσεις, αν δεν ξεπεραστούν τα ελαττώματα, είναι απίθανο να παραμείνει σε αυτή τη συμφωνία» υπογράμμισε ο Πομπέο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr