Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους δρόμους χιλιάδες Αρμένιοι μετά το κάλεσμα Πασινιάν

Στους δρόμους χιλιάδες Αρμένιοι μετά το κάλεσμα Πασινιάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές,

Περισσότεροι από 20.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα Τρίτη στο Γερεβάν στην Αρμενία, μετά το προσκλητήριο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι θέλει να εμποδίσει την εκλογή του στην πρωθυπουργία από το Κοινοβούλιο.

Οι διαδηλωτές ύψωσαν σημαίες της Αρμενίας φωνάζοντας το σύνθημα «Ο Πασινιάν είναι πρωθυπουργός» μπροστά από μια γιγαντοοθόνη που μετέδιδε τη συζήτηση στο κοινοβούλιο που συνεδριάζει από τις 11.00 για να εκλέξει τον νέο πρωθυπουργό.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί έπειτα από τέσσερις ή πέντε ώρες συζήτησης, σύμφωνα με παρατηρητές.

Επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τη χώρα επί δύο εβδομάδες, ο Νικόλ Πασινιάν προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι θα επέλθει «πολιτικό τσουνάμι» αν δεν εκλεγεί πρωθυπουργός και κάλεσε τους Αρμένιους να βγουν στους δρόμους.

Έχοντας τη στήριξη των τριών από τα τέσσερα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, ο Πασινιάν μπορεί να υπολογίζει σε 47 ψήφους, αλλά πρέπει να συγκεντρώσει 53 για να εκλεγεί.

Συνεπώς χρειάζεται ψήφους του κυβερνώντος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο έχει τις 58 από τις 105 έδρες του κοινοβουλίου και δεν έχει προτείνει υποψήφιο αντίπαλο του Πασινιάν.

Έως τώρα, το κυβερνών κόμμα είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να προτείνει υποψήφιο αντίπαλο (του Πασινιάν) και δεν αντιτίθεται στην εκλογή του.

Ωστόσο, οι τόνοι άλλαξαν σήμερα, μετά τη συνάντηση χθες, Δευτέρα μεταξύ των εκπροσώπων του κόμματος και του Πασινιάν.

«Μετά τη μη ικανοποιητική χθεσινή συνάντηση, είμαι πεπεισμένος ότι ο Νικόλ Πασινιάν δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός», δήλωσε ο ‘Εντουαρντ Σαρμαζάνοφ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σε μήνυμά του που έδωσε στη δημοσιότητα στη διάρκεια της νύχτας, ο 42χρονος Νικόλ Πασινιάν κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ότι θέλει να “εκτροχιάσει” την εκλογή του.

Από τις 13 Απριλίου, η Αρμενία έχει βυθιστεί σε μια πρωτοφανή πολιτική κρίση: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών προκάλεσαν στις 23 Απριλίου την παραίτηση του 63χρονου Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε εκλεγεί πρωθυπουργός έξι ημέρες νωρίτερα από τους βουλευτές. Ο Σαρκισιάν έχει διατελέσει πρόεδρος της χώρας επί δέκα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για συμμαχία Ελλάδας-Αρμενίας-Ινδίας και Γαλλίας

Ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στις αμυντικές μεταρρυθμίσεις της Αρμενίας

Ο Αρμένιος ΥΠΕΞ παρασημοφόρησε τον Νίκο Δένδια για την προσφορά του στη φιλία Αρμενίας-Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας στην Αίγυπτο

Νίκος Δένδιας για Ελλάδα και Αρμενία: «Μοιραζόμαστε παρόμοιες τραγωδίες, εμπειρίες διωγμών και γενοκτονιών»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr