Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο – Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Βούτσιτς για την τουρκική επιθετικότητα

Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο – Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Βούτσιτς για την τουρκική επιθετικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι, τόνισε ότι δεν έχει αμφιβολία πως στο εγγύς μέλλον η Σερβία θα αποτελέσει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την μονομερή ανεξαρτητοποίηση της αυτόνομης σερβικής επαρχίας του Κοσόβου, μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο επικεφαλής του κυπριακού κράτους δήλωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι «η Σερβία μπορεί πάντοτε να βασίζεται στη δέσμευση της Κύπρου να δρα ως αξιόπιστος εταίρος εντός της Ένωσης και ως μια φίλη χώρα η οποία πιστεύει ειλικρινά ότι το μέλλον της Σερβίας δεν μπορεί παρά να είναι, και πρέπει να είναι, ευρωπαϊκό».

Ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας μετά τις συνομιλίες με τον Σέρβο ομόλογο του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον προσεχή Ιούνιο, κατά τη συζήτηση της Έκθεσης Προόδου της Επιτροπής για τη Σερβία, θα προβεί σε μια σωστή αξιολόγηση της ενταξιακής πορείας της Σερβίας και θα εκδώσει συμπεράσματα τα οποία θα ενθαρρύνουν περαιτέρω την κυβέρνηση της χώρας να εντατικοποιήσει τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου και ότι η νομική βάση για επίλυση του θέματος παραμένει το σχετικό με το καθεστώς του Κοσόβου ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Όσο το εν λόγω ψήφισμα παραμένει σε ισχύ, η μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου θα συνεχίσει να είναι παράνομη», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Κύπρου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Σερβίας σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε να φιλοξενήσει η Κύπρος, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, τη 2η Διακυβερνητική Διάσκεψη μεταξύ Κύπρου και Σερβίας, με στόχο την εξέταση ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον οικονομικό, εμπορικό και τουριστικό τομέα και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ότι κατά την συνάντηση τους οι δύο ηγέτες μίλησαν για διάφορα θέματα, που αποτελούν προβλήματα και για Κύπρο και για τη Σερβία.

Επεσήμανε τη στήριξη του κ. Αναστασιάδη στην ευρωπαϊκή πορεία του Βελιγραδίου και ότι «η Κύπρος είναι μια από τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. που ισχυρά προστατεύουν το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας».

Ο αρχηγός του σερβικού κράτους εξέφρασε την ευχή για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι η χώρα του διαχρονικά διατηρεί θέση αρχών στο κυπριακό πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr