Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Β. Κορέα ο Αμερικανός ΥΠ.ΕΞ. : «Θέλουμε ειρήνευση» είπε στον Κιμ

Στη Β. Κορέα ο Αμερικανός ΥΠ.ΕΞ. : «Θέλουμε ειρήνευση» είπε στον Κιμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με χαμόγελο και με έναν ιδιαίτερο θερμό χαιρετισμό υποδέχθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πόμπεο στην Βόρεια Κορέα.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο των έξι εβδομάδων, που ο Πομπέο, ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα. Σκοπός του ήταν να προετοιμάσει τη συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που όπως ανακοινώθηκε θα γίνει στις 12 Ιουνίου.

Στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από την συνάντησή τους, φάνηκε το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών να είναι καλή, με χαμόγελα και θερμές χειραψίες.

Ο Πόμπεο έφτασε στην Πιονγκγιάνγκ από την Ιαπωνία και κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο Koryo της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας για συναντήσεις.

Ο Αμερικανός υπουργός και οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν γευμάτισαν με τον Κιμ Γιονγκ-Τσολ, πρώην επικεφαλής κατάσκοπο και νυν διευθυντή της Υπηρεσίας Ενιαίου Μετώπου της Βόρειας Κορέας που είναι αρμόδια για τις διακορεατικές σχέσεις.

Στη διάρκεια του γεύματος, ο Πομπέο τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες να συνεργαστούν με τη Βόρεια Κορέα προκειμένου να πετύχουν την ειρήνευση στην κορεατική χερσόνησο.

«Έχω μεγάλες προσδοκίες ότι οι ΗΠΑ θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο», δήλωσε ο Κιμ.

Απαντώντας ο Αμερικανός υπουργός σημείωσε ότι η ομάδα που τον συνοδεύει «είναι εξίσου δεσμευμένη να συνεργαστεί μαζί σας για να πετύχει ακριβώς αυτό».

«Επί δεκαετίες υπήρξαμε αντίπαλοι. Τώρα ελπίζουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να επιλύσουμε αυτή τη διαμάχη, να απομακρύνουμε τις απειλές εναντίον όλου του κόσμου και να δώσουμε στη χώρα σας όλες τις ευκαιρίες που ο λαός σας δικαιούται», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr