Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Linke: «Η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει υποβρύχια εναντίον της Ελλάδας»

Die Linke: «Η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει υποβρύχια εναντίον της Ελλάδας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου» σχεδιάζει η Τουρκία να χρησιμοποιήσει τα υποβρύχια που κατασκευάζει σε συνεργασία με την γερμανική εταιρία Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS), είπε η αναπληρώτρια επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) Σεβίμ Νταγκντελέν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτό το επιθετικό όπλο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου», δήλωσε η κυρία Νταγκντελέν στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και επισήμανε ότι «δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς πώς ενώ ο εξοπλισμός των τεθωρακισμένων ανεστάλη προσωρινά, η εξαγωγή των καταδιωκτικών υποβρυχίων προχωρά κανονικά», αναφερόμενη στο συμβόλαιο αναβάθμισης αρμάτων μάχης Leopard το οποίο «πάγωσε» όταν ήρθαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες που εμφάνιζαν τα γερμανικής κατασκευής άρματα να χρησιμοποιούνται κατά την τουρκική επίθεση στην βόρεια Συρία.

«Μετά την επέλαση των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στη Συρία στις αρχές του 2018, η γερμανική κυβέρνηση ανέστειλε κατ’ αρχάς την εκτέλεση των συμβάσεων για την ενίσχυση των τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων», αναφέρει το ρεπορτάζ του ARD και σημειώνει την διαφορετική προσέγγιση της γερμανικής κυβέρνησης.

Το ρεπορτάζ του καναλιού κάνει ακόμη λόγο για τον εμβολισμό ελληνικού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό τον περασμένο Φεβρουάριο και αναφερόμενο στο υπόβαθρο της έντασης επισημαίνει: «Μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει διαμάχη στο Αιγαίο γύρω από τις ακατοίκητες βραχονησίδες Ίμια. Η γραμμή των συνόρων είναι σημαντική για τον προσδιορισμό των χωρικών υδάτων στην περιοχή και για το ποιος και που έχει δικαιώματα εξόρυξης των κοιτασμάτων. Αναμετρήσεις γίνονται κατ’ επανάληψη και στον αέρα, καθώς συχνά τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εισέρχονται σε περιοχές που διεκδικεί η Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: euractiv.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr