Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συναγερμό ο ισραηλινός στρατός στα σύνορα με τη Γάζα – Ανησυχούν ότι τη Δευτέρα η Χαμάς θα εξαπολύσει χάος

Σε συναγερμό ο ισραηλινός στρατός στα σύνορα με τη Γάζα – Ανησυχούν ότι τη Δευτέρα η Χαμάς θα εξαπολύσει χάος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προειδοποίησαν την Κυριακή ότι η Χαμάς σχεδιάζει να «σφαγιάσει Ισραηλινούς».

Περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι, κάτοικοι της Γάζας, αναμένεται να συμμετάσχουν τη Δευτέρα σε μια ακόμη «Πορεία Επιστροφής» στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ και οι IDF ανησυχούν ότι εκατοντάδες ίσως επιχειρήσουν να ρίξουν τον συνοριακό φράχτη για να επιτεθούν στη συνέχεια σε κοντινές ισραηλινές κωμοπόλεις και οικισμούς.

Αρχικά οι διαδηλώσεις στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ είχαν προγραμματιστεί για την Τρίτη, αλλά άλλαξαν για τη Δευτέρα, εξαιτίας και της μεταφοράς της Αμερικανικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός στρατός αναμένει να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές τη Δευτέρα στην «Πορεία Επιστροφής» και ίσως να φτάσουν μέχρι και 200.000.

Μια τέτοια μαζική συμμετοχή θα ήταν μεγάλη νίκη για την ισλαμιστική τουρκόφιλη οργάνωση της Χαμάς, το παλαιστινιακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και την κυβερνά με ισλαμιστική πειθαρχία.

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι υποκινούμενοι από τη Χαμάς θα ρίξουν τον συνοριακό φράχτη και θα επιχειρήσουν να ορμίσουν σε κάποια κοντινή ισραηλινή κοινότητα, καίγοντας και σκοτώνοντας αμάχους.

Την Κυριακή το βράδυ ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF) δημοσίευσε ένα δραματικό βίντεο με το οποίο προειδοποιεί ότι η Χαμάς επιθυμεί να πυρπολήσει καλλιέργειες και να φονεύσει «αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά».

Ο ισραηλινός στρατός πιστεύει ότι η Χαμάς θα επιχειρήσει να προκαλέσει μια μαζική χαοτική επίθεση, στέλνοντας χιλιάδες Παλαιστίνιους στα ισραηλινά εδάφη και παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες ότι προετοιμάζεται για μάχη, συμπεριλαμβανομένων ένοπλων επιθέσεων σε στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων, ή απαγωγές Ισραηλινών στρατιωτών, πράξεις που έχει κάνει και στο παρελθόν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ήδη αναπτύσσει επιπλέον στρατεύματα στα σύνορα με τη Γάζα.

Ειδικές δυνάμεις, ελεύθεροι σκοπευτές, μονάδες συλλογής πληροφοριών, επιπλέον μάχιμες μονάδες πεζικού ήδη λαμβάνουν θέσεις.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του ισραηλινού στρατού δεν επιβεβαιώνουν ότι η Χαμάς ενδιαφέρεται για πόλεμο, έχουν όμως πληροφορίες ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει έξαρση της βίας από την πλευρά της Γάζας.

Η Χαμάς επιχειρεί με τις «Πορείες Επιστροφής», δηλαδή τις διαδηλώσεις στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, που έχουν ως αίτημα την επιστροφή Παλαιστινίων προσφύγων στα εδάφη του Ισραήλ από όπου εκδιώχθηκαν πριν δεκαετίες, να «εξάγει» την οργή των κατοίκων της Γάζας για την τυραννική διακυβέρνησή της προς το Ισραήλ.

Μετά από μια δεκαετία διακυβέρνησης της Γάζας από τη Χαμάς, η ανεργία στον παλαιστινιακό θύλακα είναι μια από τις υψηλότερες στον κόσμο και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης εξαιτίας της αντιπαράθεσης της ισλαμιστικής Χαμάς με την κοσμική Φατάχ, η οποία ελέγχει τη Δυτική Όχθη.

«Ασκούν πίεση στον λαό τους και εξάγουν αυτή την πίεση προς το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή και τη Διεθνή Κοινότητα», δήλωσε υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος την Κυριακή σε δημοσιογράφους.

Στο κιμπούτζ Ναχάλ Οζ, το οποίο απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα με τη Γάζα, οι Ισραηλινοί κάτοικοι σκέφτονται να το εκκενώσουν φοβούμενοι επιδρομή από διαδηλωτές από τη Γάζα.

Εδώ και πέντε εβδομάδες η Χαμάς διοργανώνει διαδηλώσεις «επιστροφής» στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ. Σε αυτές έχουν συμμετάσχει από 5.000 έως 40.000 Γαζαίοι.

Όλες αυτές πλέον αξιολογούνται ως κάποιου είδους «προθέρμανση» για μια μεγάλη διαδήλωση, πιθανόν αυτής της Δευτέρας, που θα έχει στόχο χιλιάδες άνθρωποι από τη Γάζα να ξεχυθούν στα εδάφη του Ισραήλ σκορπώντας ταραχές και βία.

Μέλη της Χαμάς την Παρασκευή άναψαν φωτιές στο συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, από όπου εισέρχονται στη Γάζα εμπορεύματα και ανθρωπιστική βοήθεια από το έδαφος του Ισραήλ.

Στόχος τους ήταν να μην ανεφοδιαστεί η Γάζα με αγαθά, για να εξοργιστούν οι κάτοικοι, να κατηγορηθεί το Ισραήλ και στη συνέχεια να τους στείλουν στη διαδήλωση να ξεσπάσουν.

Με μεγάλες προσπάθειες οι Ισραηλινοί κατάφεραν την Κυριακή να βάλουν έξι φορτηγά με φάρμακα στη Γάζα.

Την Παρασκευή συμμετείχαν περίπου 15.000 Γαζαίοι στη διαδήλωση στα σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

«Ο Νετανιάχου θα συνεχίσει, δεν θα σταματήσει – Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη» στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr