Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγκόσμιος διπλωματικός «πυρετός» για Γάζα-Ιερουσαλήμ

Παγκόσμιος διπλωματικός «πυρετός» για Γάζα-Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε τη «φρικτή φονική βία» από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη Γάζα και εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί στη Γάζα αργότερα, ενώ κάλεσε σε διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά του, αλλά η θανατηφόρα βία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως τελευταίο μέσο και η χρήση της δεν δικαιολογείται από την προσέγγιση των Παλαιστινίων στον φράχτη της Γάζας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να επανεξετάσουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ.

Η Τουρκία κάλεσε συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, στον οποίο ανήκουν 57 χώρες, την Παρασκευή.

Η Άγκυρα είναι από τους πιο έντονους επικριτές των επεισοδίων στη Γάζα, καθώς και της απόφασης των ΗΠΑ να ανοίξουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, η οποία προκάλεσε τις παλαιστινιακές διαμαρτυρίες.

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, κάλεσε όλες τις χώρες, ιδιαίτερα τις χώρες που ανήκουν στο κουαρτέτο των μεσολαβητών για τη Μέση Ανατολή, να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν εντάσεις στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη ότι η Μόσχα είναι πολύ ανήσυχη για τους θανάτους δεκάδων Παλαιστινίων και είπε ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.

Από το 2002 το κουαρτέτο των διαπραγματευτών για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή (Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένα Έθνη) έχει επιφορτιστεί με την προώθηση των ειρηνευτικών προσπαθειών, αλλά δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει οποιαδήποτε αποτέλεσμα.

Κίνα: Αυτοσυγκράτηση

Η Κίνα κάλεσε εξάλλου σε αυτοσυγκράτηση, «κυρίως το Ισραήλ», την επομένη των αιματηρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στην μεθόριο μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

«Καλούμε την παλαιστινιακή και την ισραηλινή πλευρά, κυρίως το Ισραήλ, να δείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί μια κλιμάκωση των εντάσεων», δήλωσε ο Λου Κανγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συνέλθει αργότερα σήμερα Τρίτη για να συζητήσει για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση: «Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων»

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Νετανιάχου: «Το κράτος του Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr