Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε η Μέρκελ για τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Τι είπε η Μέρκελ για τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπισθεί η διεθνής ανησυχία σχετικά με τον ρόλο του Ιράν στην περιοχή και το βαλλιστικό πρόγραμμά του είναι μέσα στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας, ακόμη και μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ απ’ αυτή, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Το ερώτημα είναι, αν μπορείς να μιλήσεις καλύτερα αν τερματίσεις μια συμφωνία ή αν παραμείνεις μέσα σ’ αυτή. Εμείς λέμε πως μπορείς να μιλήσεις καλύτερα αν παραμείνεις μέσα σ’ αυτή», δήλωσε η κ. Μέρκελ απευθυνόμενη στους βουλευτές της Μπούντεσταγκ, κάτω σώματος του γερμανικού κοινοβουλίου.

Αυτή την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δεσμεύθηκαν να κρατήσουν ζωντανή την πυρηνική συμφωνία του 2015, προσπαθώντας να διατηρήσουν τη ροή του ιρανικού πετρελαίου και των επενδύσεων, όμως παραδέχθηκαν ότι θα είναι δύσκολο να παράσχουν τις εγγυήσεις που ζητεί η Τεχεράνη.

Το 2016 η συμφωνία ανάμεσα στο Ιράν και έξι μεγάλες δυνάμεις ήρε τις περισσότερες διεθνείς κυρώσεις με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, υπό την αυστηρή επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ.

«Η συμφωνία είναι κάθε άλλο παρά η ιδεώδης, όμως το Ιράν, σύμφωνα με όσα γνωρίζουν οι διεθνείς πυρηνικές αρχές, τηρεί τις δεσμεύσεις της συμφωνίας», δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «τη χειρότερη που έγινε ποτέ», και επανέφερε τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

«Παρά τις δυσκολίες που έχουμε αυτές τις μέρες, η διατλαντική σχέση είναι και παραμένει κορυφαίας σημασίας», δήλωσε η κ. Μέρκελ στους Γερμανούς βουλευτές. «Όμως αυτή η διατλαντική σχέση πρέπει επίσης να μπορεί να αντιμετωπίσει τις διαφορετικές απόψεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr