Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χασάν Ροχανί: «Το Ιράν δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις των ΗΠΑ»

Χασάν Ροχανί: «Το Ιράν δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις των ΗΠΑ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ιράν δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρός του, Χασάν Ροχανί, μία ημέρα μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από την Ουάσιγκτον μετά την αποχώρησή της από την πυρηνική συμφωνία του 2015.

«Νομίζουν πως μπορούν να κάνουν το ιρανικό έθνος να υποχωρήσει με το να ασκούν πιέσεις στο Ιράν, με κυρώσεις και ακόμη με απειλές πολέμου….

»Το ιρανικό έθνος θα αντισταθεί στις μηχανορραφίες των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Ροχανί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ο δεύτερος τη τάξει πολίτης του Ιράν (μετά τον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ Χαμενεΐ) είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέμενε πως η Τεχεράνη θα αποχωρούσε από την πυρηνική συμφωνία, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Η Τεχεράνη αρνήθηκε να ακολουθήσει αυτό το σχέδιο με το να καταβάλλει προσπάθειες να διασώσει τη συμφωνία με τις υπόλοιπες χώρες που την υπέγραψαν, ανέφερε.

«Ο Τραμπ έπαιξε το πρώτο του χαρτί, αλλά δεν υπολόγισε καλά τη δεύτερη κίνηση, καθώς το Ιράν δεν ακολούθησε το σχέδιο αυτό», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε βάρος του Ιράν είναι μία απόπειρα να εκτροχιαστούν οι προσπάθειες για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 από τις υπόλοιπες χώρες που την υπέγραψαν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε την Τρίτη κυρώσεις εις βάρος του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Ιράν, του Βαλιολάχ Σεΐφ, τον οποίο κατηγορεί ότι συμμετείχε στη μυστική χρηματοδότηση του σιιτικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, συμμάχου της Τεχεράνης, σε βάρος ενός άλλου υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κεντρικής τράπεζας, του Αλί Ταρζαλί, ενός εκπροσώπου της Χεζμπολάχ τον οποίο κατηγορεί ότι συνεργάζεται με την επίλεκτη στρατιωτική δύναμη Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης, Μουχαμάντ Κασίρ, καθώς και σε βάρος της τράπεζας Al-Bilad, με έδρα το Ιράκ και του διευθυντή της Αράς Χαμπίμπ.

Το Ιράν χαρακτήρισε τις κυρώσεις παράνομες και προειδοποίησε ότι, εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για τη διάσωση της συμφωνίας, θα αναπτύξει το πυρηνικό του πρόγραμμα σε πιο προχωρημένο επίπεδο σε σχέση με πριν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr