Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ώρα μηδέν για Ιταλία: O Ματαρέλα κάλεσε τον Τζουζέπε Κόντε στο Προεδρικό

Ώρα μηδέν για Ιταλία: O Ματαρέλα κάλεσε τον Τζουζέπε Κόντε στο Προεδρικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε στις 17.30 (τοπική ώρα) τον καθηγητή και υποψήφιο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε στο μέγαρο Κυρηνάλιο. Ο Ιταλός πρόεδρος αναμένεται να αναθέσει στον κ. Κόντε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας φέρεται να «χτένισε» νωρίτερα το βιογραφικό του υποψήφιου πρωθυπουργού -πρόταση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα του Βορρά- με φόντο δημοσιεύματα ιταλικών ΜΜΕ, κατά τα οποία δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν μεταπτυχιακά και έρευνες του κ. Κόντε στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και τη Βιέννη.

Από την πλευρά τους, το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα συνεχίζουν να εκφράζουν τη στήριξή τους στον κ. Κόντε, κάνοντας γνωστό ότι «παραμένει ο υποψήφιος πρωθυπουργός» και υποστηρίζοντας πως «ποτέ δεν έγινε λόγος για μεταπτυχιακά, αλλά για «τελειοποίηση σπουδών».

Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι κύρια εναλλακτική στη φάση αυτή είναι μια νέα υποψηφιότητα του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο. Όμως ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο δηλώνοντας ότι, αν αποτύχει η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.

Παράλληλα, ένα άλλο ζήτημα που φέρεται να απασχολεί τον πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, είναι πως για το υπουργείο Οικονομικών, Πέντε Αστέρια και Λέγκα προωθούν τον οικονομολόγο Πάολο Σαβόνα, ο οποίος σε βιβλίο του που εκδίδεται τις ημέρες αυτές (σύμφωνα με την εφημερίδα Ιl Giornale) έχει γράψει ότι «το ευρώ είναι ένα γερμανικό κλουβί», και ότι «η Ιταλία χρειάζεται ένα σχέδιο Β’».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr