Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος οπερατέρ νεκρός από πυρά στην ανατολική Ουκρανία

Ρώσος οπερατέρ νεκρός από πυρά στην ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας οπερατέρ που εργαζόταν στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, και κάλυπτε την ένοπλη εξέγερση των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, έπεσε νεκρός από πυρά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ανακοίνωσε ο εργοδότης του.

Ο λόγος για τον Ανατόλι Κλιάν, έναν 68χρονο εικονολήπτη, ο οποίος βρισκόταν μαζί με μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων, γύρω από ουκρανική στρατιωτική μονάδα της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Αντάρτες του Ντονέτσκ οδηγούσαν την ομάδα των δημοσιογράφων σε σημείο για να συναντήσουν μητέρες στρατιωτών που είχαν πάει για να ζητήσουν τα παιδιά τους να εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή.

«Μόλις μετέβησαν στην περιοχή, ακούστηκαν πυροβολισμοί που προέρχονταν από την πλευρά των στρατιωτών. Ο Ανατόλι Κλιάν τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά», έγραψε το τηλεοπτικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δημοσιογράφοι τραυματίστηκε και νοσηλεύεται, διευκρίνισε μια ρεπόρτερ του ρωσικού δικτύου Russie 24.

Ο Κλιάν εργαζόταν τα τελευταία 40 χρόνια για τη ρωσική τηλεόραση και είχε κάνει πολλές αποστολές σε δύσκολες περιοχές, σύμφωνα με το Pervy Kanal.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουνίου, δύο δημοσιογράφοι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης σκοτώθηκαν στη γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ και ο εργοδότης τους είχε αποδώσει τον θάνατό τους σε πυρά των ουκρανικών δυνάμεων. Επίσης, ο Ιταλός φωτογράφος Αντρέα Ροτσέλι σκοτώθηκε κοντά στο Σλοβιάντσκ στα τέλη Μαΐου, όπως και ο Ρώσος βοηθός του Αντρέι Μιρόνοφ.

http://on.rt.com/t6s2d9

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Η Λετονία φοβάται ρωσική επίθεση – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr