ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός Παλαιστίνιος-μέλος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Νεκρός Παλαιστίνιος-μέλος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας 30χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε ισραηλινό πλήγμα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα, τον οποίο ελέγχει το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Με ανακοίνωσή τους, οι ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ – ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς – απέτισαν φόρο τιμής στον νεκρό, τον οποίο περιέγραψαν ως «μαχητή», κάτι που γενικά σημαίνει ότι ήταν μέλος τους.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι άρμα μάχης που είχε πάρει θέση εκτός της Λωρίδας της Γάζας έπληξε φυλάκιο παρατήρησης σε αντίποινα για μια απόπειρα παρείσφρησης Παλαιστίνιων στο έδαφος του Ισραήλ και για τα πυρά από τον θύλακα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών.

Δυο Παλαιστίνιοι αποπειράθηκαν να παρεισφρήσουν στο Ισραήλ, έχοντας μαζί τους καύσιμα, μαχαίρια και κόφτες, «με την πρόθεση να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Οι δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, ενώ στη διάρκεια της επιχείρησης, εβλήθησαν πυρά από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, πρόσθεσε. Κανείς από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα Εμιράτα (ΗΑΕ) διέψευσαν «μυστική επίσκεψη» Νετανιάχου ή ισραηλινής στρατιωτικής αντιπροσωπείας

Ο Τραμπ στην Κίνα για μια σύνοδο κορυφής με τον Σι Τζινπίνγκ – Τι θα συζητήσουν

WSJ: Μυστικές επισκέψεις του αρχηγού της Μοσάντ στα Εμιράτα (ΗΑΕ) κατά τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν

Η μάχη για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει βίαιη κατάληψη της λιβανέζικης πρωτεύουσας

Εκλογές τον Σεπτέμβριο στο Ισραήλ; Η θρησκευτική κρίση που απειλεί με κατάρρευση την κυβέρνηση Νετανιάχου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr