Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άλλους 15 διαδηλωτές θρηνεί η Νικαράγουα – Στα “κάγκελα” έως και οι ρωμαιοκαθολικοί αρχιεπίσκοποι

Άλλους 15 διαδηλωτές θρηνεί η Νικαράγουα – Στα “κάγκελα” έως και οι ρωμαιοκαθολικοί αρχιεπίσκοποι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 200 τραυματίστηκαν την Τετάρτη, ένα από τα πλέον πολύνεκρα 24ωρα βίαιων επεισοδίων αφότου εκδηλώθηκε το κύμα κινητοποιήσεων εναντίον του προέδρου της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγα, πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι ομάδες ενόπλων προσκείμενων στην κυβέρνηση άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών την Τετάρτη, Ημέρα της Μητέρας στη Νικαράγουα.

Οι πορείες που έγιναν στόχος, διεξάγονταν για την απότιση φόρου τιμής στους 80 νεκρούς από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Την αιματοχυσία καταδίκασε η ιερά σύνοδος των ρωμαιοκαθολικών αρχιεπίσκοπων της Νικαράγουας, η οποία κατήγγειλε μια «οργανωμένη και συστηματική επίθεση» εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και ακύρωσε τις συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ορτέγα, οι οποίες προγραμματιζόταν να επαναληφθούν την Πέμπτη και στις οποίες η ίδια έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή.

Η κυβέρνηση διέψευσε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι οι δράστες των επιθέσεων ήταν υποστηρικτές της και επέμεινε πως δεν ευθύνεται εκείνη για τη βία στις διαδηλώσεις που άρχισαν τον Απρίλιο, αρχικά με αφορμή τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, η οποία ακυρώθηκε έπειτα από μερικές ημέρες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε την Πέμπτη αυτή που αποκάλεσε «βάρβαρη καταστολή» στη Νικαράγουα και προέτρεψε να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στη χώρα, προσθέτοντας τη δική του φωνή σε εκείνες της αντιπολίτευσης, επιχειρηματιών και άλλων που ζητούν από τον Ορτέγα να επισπεύσει την εκλογική διαδικασία που κανονικά θα διεξαχθεί το 2021 ή το 2022.

Ο 72χρονος Ορτέγα εξελέγη για τρίτη συναπτή θητεία στην προεδρία το 2016 με πάνω από το 70% των ψήφων. Παρατηρητές είχαν αμφισβητήσει την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Αναφερόμενος στις αιματηρές διαδηλώσεις, ο Ορτέγα κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του μια «συνωμοσία» της αντιπολίτευσης με σκοπό να «κατατρομοκρατηθεί» ο πληθυσμός.

«Δεν υπάρχουν ούτε ομάδες κρούσης ούτε παραστρατιωτικοί της κυβέρνησης», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος διαψεύδοντας τις κατηγορίες περί του αντιθέτου.

Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε το να κατηγορούμαστε για αυτά τα τραγικά και οδυνηρά γεγονότα τα οποία δεν προκαλέσαμε και δεν θα προκαλούσαμε ποτέ».

Ο άλλοτε ήρωας της επανάστασης των Σαντινίστας, που ανέτρεψε τη δικτατορία της Νικαράγουας το 1979, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κύμα διαδηλώσεων χωρίς προηγούμενο από τη 18η Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr