Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θράσος Τσαβούσογλου να κάνει μαθήματα δημοκρατίας στην Ευρώπη

Θράσος Τσαβούσογλου να κάνει μαθήματα δημοκρατίας στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαθήματα Δημοκρατίας παραδίσει στην Ευρώπη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Deutsche Welle.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί την Ε.Ε. για υποκριτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στους Τούρκους πολίτες και την Τουρκία, την ώρα που η γειτονική μας χώρα κρατά εδώ και 3 μήνες τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στη φυλακή, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο Τσαβούσογλου έφερε ως παράδειγμα την Ολλανδία, η κυβέρνηση της οποίας απαγόρευσε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στο έδαφός της ενόψει των τουρκικών προεδρικών εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι του επιτρέπεται να επισκεφτεί την Ολλανδία και να δει… τις τουλίπες, αλλά δεν μπορεί να συναντηθεί με τους Τούρκους πολίτες.

Συμπλήρωσε δε, ότι η Ευρώπη έχει διαφορετική αντίληψη σχετικά με τη δημοκρατία και θεωρεί λανθασμένα αυτά που υποστηρίζει η Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε, ότι αυτή η προσέγγιση είναι προβληματική, διότι φαίνεται ότι θεωρεί τους Ευρωπαίους ως πολίτες πρώτης κατηγορίας, ενώ τους Τούρκους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ακόμη, ότι οι αξιολογήσεις ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών σχετικά με την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς όπως είπε, τα μέτρα που έλαβε η Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα στις 15 Ιουλίου 2016, ήταν για την ασφάλεια του λαού της.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ακόμη, ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες υποστήριξαν την τρομοκρατική οργάνωση FETÖ και είπε ότι οι χώρες αυτές δίνουν ασυλία και διάφορα δικαιώματα στους πραξικοπηματίες. Διερωτήθηκε δε, γιατί οι χώρες αυτές δεν υποστήριξαν την τουρκική κυβέρνηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν έκρυψε μάλιστα την ενόχλησή του στις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων της Deutsche Welle, για το εάν η Τουρκία επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ, απαντώντας εν τέλει, ότι η Τουρκία εδώ και 60 χρόνια περιμένει αυτή την ημέρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία έχει εκπληρώσει τα κριτήρια ένταξής της στην ΕΕ, αλλά αντιμετωπίζει πολιτικά εμπόδια και συνέχισε λέγοντας ότι «η Τουρκία είναι κομμάτι της Ευρώπης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr