Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Spiegel: Η Ιταλία αυτοκαταστρέφεται και παρασέρνει και την οικονομία της Ευρώπης

Spiegel: Η Ιταλία αυτοκαταστρέφεται και παρασέρνει και την οικονομία της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία,

Με τίτλο «Ciao amore! Η Ιταλία αυτοκαταστρέφεται – και παρασέρνει και την Ευρώπη» κυκλοφορεί το πρωτοσέλιδο της νέας έκδοσης του περιοδικού Spiegel.

Σε πολυσέλιδο αφιέρωμα το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στο μέλλον της Ιταλίας μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης από τα δυο λαϊκίστικα κόμματα και πώς αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως την οικονομία της.

Το περιοδικό σχολιάζει μεταξύ άλλων: «Και τώρα λοιπόν η Ιταλία, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, πυλώνας του ΝΑΤΟ και τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης; Όταν αυτή η χώρα κλυδωνίζεται, τότε σείεται ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Τώρα έρχεται η εκδίκηση για το γεγονός ότι μετά την οριακή παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, η ΕΕ δεν βρήκε ποτέ τη δύναμη να προβεί σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Και επίσης για το γεγονός ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έδωσε ποτέ καμία απάντηση στις ιδέες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη. Ποτέ δεν υπήρχε πολύς χρόνος για μεταρρυθμίσεις.

Τώρα όμως, με την ιταλική κρίση, ο χρόνος φαίνεται να τελειώνει πραγματικά. Συμφωνία στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή – ακόμη και οι αισιόδοξοι δεν περιμένουν κάτι περισσότερο από αυτό από τη σημαντική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου.

Ο φόβος ενδεχόμενης κατάρρευσης της Ιταλίας κάνει τώρα ακόμη πιο δύσκολο για την Merkel να κινηθεί προς τον Macron. Διότι ποιος γερμανός συντηρητικός ψηφίζει ένα νέο προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση κρίσεων όταν η πρώτη κρίση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη;

Η ΕΕ ήθελε να ξεκινήσει με τον Macron μια περίοδο μεταρρυθμίσεων, η Ιταλία όμως την παρασέρνει και πάλι στη δίνη της κρίσης. Αυτό δεν ισχύει μόνον για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, αλλά για σχεδόν όλα τα μεγάλα πολιτικά πρότζεκτ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr