Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι προειδοποιούν: “Απρόβλεπτες οι συνέπειες για την Ουκρανία”

Οι Ρώσοι προειδοποιούν: “Απρόβλεπτες οι συνέπειες για την Ουκρανία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν για μια ακόμη φορά στην Ουκρανία. Χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είπε αυστηρά: «Η Ουκρανία ξεκινά μια νέα αιματοχυσία».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ έκανε τη δήλωση στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας το απόγευμα της Τρίτης, ζητώντας του παράλληλα να πιέσει την κυβέρνηση του Κιέβου να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ επίσης προειδοποίησε τον Τζον Κέρι ότι άρνηση του Ουκρανού προέδρου να παρατείνει την εκεχειρία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την Ουκρανία, μια προειδοποίηση που δεν προμηνύει τίποτα ειρηνικό με τη Μόσχα να δείχνει να εξαντλεί τις υπομονές της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να επιθυμεί την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης σε αυτή την κρίση. Ωστόσο, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Τζον Κέρι διαπίστωσε πως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τον τρόπο επίτευξης μιας ειρηνικής λύσης.

Νωρίτερα ο Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η μετατροπή της Ουκρανίας σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη διά μέσου της εξωτερικής επέμβασης στα εσωτερικά της.

Επίσης είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο ίδιος δεν κατάφεραν να πείσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ότι ο δρόμος για μια σταθερή ειρήνη δεν περνά μέσα από την συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι πλέον ο Ουκρανός πρόεδρος φέρει τόσο την στρατιωτική όσο και την πολιτική ευθύνη για την συνέχιση της σύγκρουσης, ενώ σημείωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εθνικά Ρώσων οι οποίοι ζουν έξω από τα σύνορά της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινή βασίλισσα της ομορφιάς που υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του πολέμου δέχθηκε επίθεση στη Νέα Υόρκη

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr