Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντεύει να «σκάσει» από τον υπερπληθυσμό η Αίγυπτος – Έφτασε τα 104,2 εκ. – Γεννιέται ένα παιδί κάθε 15 δευτερόλεπτα

Κοντεύει να «σκάσει» από τον υπερπληθυσμό η Αίγυπτος – Έφτασε τα 104,2 εκ. – Γεννιέται ένα παιδί κάθε 15 δευτερόλεπτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος,

Με ένα παιδί να γεννιέται σχεδόν κάθε 15 δευτερόλεπτα στην Αίγυπτο, η χώρα του Νείλου καταγράφει σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες στατιστικές ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης του πληθυσμού στον κόσμο.

Η τελευταία απογραφή του 2017 δείχνει ότι οι Αιγύπτιοι έχουν φτάσει πλέον τα 104,2 εκατομμύρια άτομα, φέρνοντας τη χώρα στη 13η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με στοιχεία της αιγυπτιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 40% του πληθυσμού της Αιγύπτου είναι κάτω των 18 ετών (51,7% άνδρες και 48,3% γυναίκες), με 38 εκατομμύρια του συνολικού πληθυσμού να είναι παιδιά.

Θέλοντας να περιορίσει κατά το δυνατόν το γεγονός αύξησης των γεννήσεων, το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκινάει, μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής της επόμενης 15ετίας, ένα πρόγραμμα με τίτλο «Δύο (παιδιά) είναι αρκετά», για τον έλεγχο των γεννήσεων.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι Αρχές θα επιχειρήσουν να στηρίξουν νοικοκυριά με δύο παιδιά σε δέκα περιφέρειες της χώρας, με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να ενημερώνουν έναν αριθμό 350.000 οικογενειών, με τη βοήθεια και στήριξη 100 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα σε όλα να περιορίσει τον αναλφαβητισμό αλλά και να προτρέψει τον κόσμο να αποφύγει αντιλήψεις που τον κάνουν να επιζητά να φέρνει στον κόσμο όλο και περισσότερα παιδιά, όπως για παράδειγμα αυτό γίνεται σε κάποιους γονείς που επιθυμούν να γεννήσουν αγόρια ή να αναπτύξουν την οικογένειά τους αριθμητικά ακολουθώντας την αντίληψη ότι ο αριθμός των μελών μίας οικογένειας αυξάνει και την ισχύ της.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Πληθυσμό (UNFPA) με 10 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες αλλά και 75 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες από το Ταμείο Στήριξης των ΜΚΟ, σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αιγύπτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr