Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη Αμερικανός σμηναγός που είχε εξαφανιστεί πριν 35 χρόνια

Συνελήφθη Αμερικανός σμηναγός που είχε εξαφανιστεί πριν 35 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βρέθηκε και συνελήφθη σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που είχε εξαφανιστεί την δεκαετία του 1980.

Ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που είχε εξαφανιστεί το 1983 είχε κατηγορηθεί ότι ήταν κατάσκοπος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση.

Ο φυγάς συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στο σπίτι του στην Καλιφόρνια όπου πέρασε την ζωή του τα τελευταία 35 χρόνια με πλαστή ταυτότητα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ομάδα ειδικών ερευνών της Αεροπορίας.

Ο Γουίλιαμ Χόουαρντ Χάτζες Τζούνιορ (William Howard Hughes Jr.), ετών 66 τέθηκε υπό κράτηση της Τετάρτη καθώς εξακριβώθηκε ότι είχε πλαστή ταυτότητα σύμφωνα με όσα δήλωσε η Αεροπορία.

Ερωτηθείς την Πέμπτη από την Υπηρεσία Διπλωματικής Ασφαλείας του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το όνομα του ήταν Μπάρι Ο΄Μπιρν (Barry O’Beirne).

Ωστόσο όταν έπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεση του τελικά παραδέχτηκε ότι ήταν ο φυγάς που έψαχνε η Αεροπορία.

Ο Hughes ήταν εργένης και η βάση του ήταν στο Kirtland στην περιοχή Albuquerque στο Νέο Μεξικό όταν εξαφανίστηκε το 1983 τον Ιούλιο.

Όπως δήλωσε στις Αρχές υπέφερε από κατάθλιψη επειδή ήταν στο στρατό και έφυγε για την Καλιφόρνια όπου και έφτιαξε την νέα του ταυτότητα. Από τότε ζούσε εκεί.

Λίγο πριν από το Νέο Μεξικό όμως ο Hughes τράβηξε συνολικά 28.500 δολάρια από την τράπεζα του αφού επικσέφτηκε 19 υποκαταστήματα από διαφορετικές πόλεις και τραβούσε λίγα χρήματα κάθε φορά.

Ο Hughes εργαζόταν στο Κέντρο Επιχειρησιακής Δοκιμής και Αξιολόγησης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ασχολήθηκε με τον ταξινομημένο σχεδιασμό και την ανάλυση των συστημάτων επιτήρησης, ελέγχου και επικοινωνιών του ΝΑΤΟ. Διαχειριζόταν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες.

Αφότου εξαφανίστηκε το αυτοκίνητο του βρέθηκε στο αεροδρόμιο Albuquerque και μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν σημειώσεις όπου αποκάλυπταν τα σχέδια φυγής του.

Τη δεκαετία του 1980 υπήρχαν υποψίες ότι είχε διαφύγει στο Σοβιετική Ένωση.

Λόγω της θέσης που είχε ανάμεσα στις υποχρεώσεις του ήταν και η εκπαίδευση των αξιωματικών που είναι επιφορτισμένοι με την καταστροφή των ρουκετών που παρουσιάζουν δυσλειτουργίες μετά την εκτόξευση.

Το 1983 επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ολλανδία για να δουλέψει με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ πάνω στα ΑWACS. Ωστόσο το ταξίδι αυτό δεν έγινε ποτέ.

Δημοσίευμα των Times την περίοδο της εξαφάνισης του ανέφερε ότι είτε αιχμαλωτίστηκε από Σοβιετικούς πράκτοτες είτε εθελοντικά βοήθησε την Σοβιετική Ένωση.

Ο Hughes βρίσκεται στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Travis και περιμένει τον προδικαστικό περιορισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr