Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έπεσαν» οι υπογραφές ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα – Κιμ: O κόσμος θα δει μία μεγάλη αλλαγή

«Έπεσαν» οι υπογραφές ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα – Κιμ: O κόσμος θα δει μία μεγάλη αλλαγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την υπογραφή κειμένου, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, επισφραγίστηκε η συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πολυτελές ξενοδοχείο Capella, στο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης.

«Είχαμε μία ιστορική συνάντηση και αποφασίσαμε να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας» ανέφερε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε κοινές του δηλώσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά την υπογραφή του κειμένου.

«Ο κόσμος θα δει μία μεγάλη αλλαγή» πρόσθεσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον Κιμ για την «επιτυχή διάσκεψη» και επισήμανε ότι η διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης θα ξεκινήσει «πολύ σύντομα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι με τη σημερινή συνάντηση διαμορφώνεται μία νέα, διαφορετική σχέση με τη Βόρεια Κορέα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κείμενο που υπογράφηκε αναμένεται θα γνωστοποιηθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν οι δύο ηγέτες.

Το Πεκίνο χαιρέτησε τη συνάντηση

Τη διεξαγωγή της συνάντησης κορυφής μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας χαιρέτισε το Πεκίνο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι δύο χώρες, μπορούν να επιτύχουν μία βασική συναίνεση για την επίτευξη της αποπυρηνικοποίησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι.

«Την ίδια στιγμή, είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός μηχανισμού για την ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο, προκειμένου να επιλυθούν οι εύλογες ανησυχίες ασφάλειας της Βόρειας Κορέας» ανέφερε ο ίδιος.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Παρόλο που το ακριβές περιεχόμενο της ιστορικής συμφωνίας που υπεγραψαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, οι φωτογράφοι που βρέθηκαν στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών απαθανάτισαν το έγγραφο, «προδίδοντας» όσα αναγράφονται σε αυτό.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο μπορεί κανείς να δει ότι, βάσει της συμφωνίας, οι δύο χώρες δεσμεύονται να εργαστούν για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

«Ο πρόεδρος Τραμπ και ο γενικός γραμματέας Κιμ Γιονγκ Ουν διεξήγαγαν μια ολοκληρωμένη, εκ βαθέων και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που σχετίζονται με την εγκαθίδρυση νέων σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και η ΛΔΚ και την οικοδόμηση ενός μακροβίου και ισχυρού καθεστώτος ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο.

»Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύτηκε να παρέχει εγγυήσεις ασφαλείας στη ΛΔΚ, και ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε την σταθερή του δέσμευση για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου», αναφέρει το έγγραφο που αιχμαλώτισε ο φωτογραφικός φακός.

Και συνεχίζει: «Με την πεποίθηση ότι η εγκαθίδρυση νέων σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της ΛΔΚ θα συμβάλει στην ειρήνη και την ευημερία της Κορεατικής Χερσονήσου και του πλανήτη, και αναγνωρίζοντας ότι η αμοιβαία οικοδόμηση εμπιστοσύνης μπορεί να προωθήσει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ο πρόεδρος Τραμπ και ο γενικός γραμματέας Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνουν τα ακόλουθα:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔΚ δεσμεύονται να καθιερώσουν νέες σχέσεις μεταξύ τους, σύμφωνα με την επιθυμία των λαών των δύο χωρών για ειρήνη και ευημερία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔΚ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την οικοδόμηση ενός σταθερού και σταθερού ειρηνευτικού καθεστώτος στην Κορεατική Χερσόνησο.

Επαναβεβαιώνοντας τη δήλωση που υπεγράφη στο Πανμουντζόμ στις 27 Απριλίου 2018, η ΛΔΚ δεσμεύεται να εργαστεί για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Αναγνωρίζοντας ότι η διάσκεψη κορυφής ΗΠΑ -ΛΔΚ, η πρώτη στην ιστορία, είναι ένα εμβληματικό γεγονός μεγάλης σημασίας για την υπέρβαση εντάσεων και εχθροπραξιών που σημειώνονται εδώ και δεκαετίες ανάμεσα στις δύο χώρες και για την έναρξη ενός νέου μέλλοντος, ο πρόεδρος Τραμπ και ο γενικός γραμματέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύονται για την πλήρη και ταχεία εφαρμογή των διατάξεων της κοινής δήλωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεσμεύονται να διεξάγουν το συντομότερο δυνατόν επακόλουθες διαπραγματεύσεις, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, και έναν αρμόδιο ανώτατο αξιωματούχο της ΛΔΚ, για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της διάσκεψης κορυφής.»

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κείμενο που υπογράφηκε αναμένεται θα γνωστοποιηθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν οι δύο ηγέτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr