Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πομπέο: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατάλαβε ότι η αποπυρηνικοποίηση πρέπει να “τρέξει”

Πομπέο: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατάλαβε ότι η αποπυρηνικοποίηση πρέπει να “τρέξει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να επιδιώκει την «πλήρη, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη» αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σεούλ.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην πραγμάτωση της πλήρους, επαληθεύσιμης και αμετάκλητης αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας», τόνισε ο Πομπέο, δύο ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης στην οποία πήραν μέρος ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, που υπέγραψαν ένα έγγραφο στο οποίο δεν αναφέρονται ούτε η λέξη «επαληθεύσιμη» αλλά ούτε και η λέξη «αμετάκλητη».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «κατανόησε» ότι η αποπυρηνικοποίηση της χώρας του πρέπει να είναι «ταχεία», είπε ακόμη ο Πομπέο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναμένεται να μεταβεί σήμερα στο Πεκίνο, όπου θα ενημερώσει Κινέζους αξιωματούχους για την ιστορική σύνοδο κορυφής του Αμερικανού προέδρου και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Το Πεκίνο προσφέρθηκε να βοηθήσει τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που πήραν στη σύνοδο.

Παρατηρητές αναμένουν επίσκεψη αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας στην πρωτεύουσα της Κίνας πολύ σύντομα, καθώς οι δύο χώρες, που διατηρούν ιστορικά στενούς συμμαχικούς δεσμούς, θα θελήσουν να διαβουλευθούν για την πορεία που θα ακολουθηθεί.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέστρεψε στην Πιονγιάνγκ το πρωί της Τετάρτης, μετά την αναχώρησή του από τη Σιγκαπούρη το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής με τον Τραμπ.

Αρκετοί παρατηρητές θεωρούσαν ότι ο Κιμ θα επέλεγε να κάνει ενδιάμεση στάση στο Πεκίνο, προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής με τον Τραμπ, κάτι που δεν συνέβη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr