Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δακρυγόνα για να διαλυθεί διαδήλωση Παλαιστινίων στη Ραμάλα

Δακρυγόνα για να διαλυθεί διαδήλωση Παλαιστινίων στη Ραμάλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων έκαναν την Τετάρτη άνδρες των παλαιστινιακών δυνάμεων επιβολής της τάξης για να διαλύσουν μια νέα διαδήλωση στην Δυτική Όχθη με κεντρικό αίτημα να αρθούν τα τιμωρητικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Η διαδήλωση έγινε στη Ραμάλα, όπου έχει την έδρα της η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς, η οποία ωστόσο απαγόρευσε προσωρινά τις δημόσιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Δεκάδες μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν ρόπαλα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Οι διαδηλωτές, άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά, αναγκάστηκαν να αποσυρθούν, πριν κάποιοι από αυτούς επιστρέψουν για να υποστούν την ίδια μεταχείριση από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές συνελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη διαδηλώσει την Κυριακή στη Ραμάλα για να απαιτήσουν να τερματιστούν τα μέτρα που έχει λάβει η Παλαιστινιακή Αρχή εναντίον του θύλακα, στον οποίο την εξουσία ασκεί το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, αντίπαλο του κόμματος Φάταχ του Αμπάς.

Με επίσημη ανακοίνωσή της πριν από τη διαδήλωση χθες Τετάρτη, η Παλαιστινιακή Αρχή διαμήνυσε ότι καμιά άδεια για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων δεν πρόκειται να δοθεί τις προσεχείς ημέρες, επικαλούμενη το Έιντ αλ Φιτρ, τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του μήνα του ραμαζανιού.

«Η (ισραηλινή) κατοχή είναι ο κύριος λόγος για τον αποκλεισμό της Γάζας, αλλά ο πρόεδρος Αμπάς επιδεινώνει τα πράγματα επιβάλλοντας τιμωρητικά μέτρα που πλήττουν τις οικογένειες» στον θύλακα, ανέφερε ο Φάντι Κουράν, μέλος της «Εκστρατείας για την άρση των κυρώσεων της Παλαιστινιακής Αρχής» σε βάρος της Λωρίδας της Γάζας, την οποία διεξάγουν διάφορες οργανώσεις χωρίς πολιτικό χρωματισμό.

Η Παλαιστινιακή Αρχή εκδιώχθηκε διά της βίας από τη Λωρίδα της Γάζας το 2007 από τη Χαμάς. Ακολούθησε μια δεκαετία συγκρούσεων ανάμεσά τους. Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει επιβάλει μειώσεις ή έχει πάψει εντελώς να καταβάλει μισθούς σε δεκάδες χιλιάδες δημόσιους λειτουργούς στη Γάζα, για να αναγκάσει τη Χαμάς να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που συνελήφθησαν ήταν πολλοί δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους τρεις ξένοι, από τους οποίους ο ένας ήταν Αμερικανός. Οι ρεπόρτερ αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr