Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φήμες ότι «ψήνεται» συνάντηση Τραμπ-Πούτιν – Ποια χώρα ακούγεται για το ραντεβού

Φήμες ότι «ψήνεται» συνάντηση Τραμπ-Πούτιν – Ποια χώρα ακούγεται για το ραντεβού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν εξετάζουν Λευκός Οίκος και Κρεμλίνο, σύμφωνα με το «Politico» που επικαλείται αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

«Νομίζω ότι οι δύο πλευρές επεξεργάζονται μία ευκαιρία για συνάντηση. Δεν νομίζω ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις ή έχει γίνει επεξεργασία λεπτομερειών, αλλά πιστεύω πως οι δύο πλευρές, εξετάζουν το ενδεχόμενο να την πραγματοποιήσουν» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ρίτσαρντ Χούκερ, υψηλόβαθμος διευθυντής με αρμοδιότητα για την Ευρώπη και την Ρωσία στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Μία συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν θεωρείται σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, όπου κυριαρχεί η έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ, αναφορικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Πιο πρόσφατα, ο πρόεδρος Πούτιν εξέτασε το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης με τον Τραμπ στην Βιέννη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Wall Street Journal».

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στις 5 Ιουνίου στην Βιέννη, ο Πούτιν ρώτησε τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς αν μπορεί να φιλοξενήσει μία συνάντηση με τον Τραμπ.

Ο Χούκερ από την πλευρά του δήλωσε ότι η Αυστρία, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και φιλοξενεί συχνά την διεξαγωγή διπλωματικών συνομιλιών, θα μπορούσε να είναι μία πιθανή χώρα για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης μεταξύ των δύο προέδρων.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες το διήμερο 11-12 Ιουλίου, για την ετήσια διάσκεψη του ΝΑΤΟ.

Μία συνάντηση με τον Πούτιν περιγράφεται ως η επόμενη διπλωματική κίνηση του Τραμπ, μετά την ιστορική συνάντηση που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στην Σιγκαπούρη, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr