Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανασυντάχθηκε στο Ιράκ – Για έξι ώρες τζιχαντιστές «έκοψαν» τον αυτοκινητόδρομο Κιρκούκ-Βαγδάτης

Το Ισλαμικό Κράτος ανασυντάχθηκε στο Ιράκ – Για έξι ώρες τζιχαντιστές «έκοψαν» τον αυτοκινητόδρομο Κιρκούκ-Βαγδάτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιρακινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανασύνταξη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο έδαφος του Ιράκ. Οι τζιχαντιστές γίνονται όλο και τολμηρότεροι στις επιδρομές που πραγματοποιούν.

Το βράδυ της Κυριακής ξημερώματα Δευτέρας μια ένοπλη ομάδα τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απέκλεισε τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βαγδάτη με το Κιρκούκ για έξι ολόκληρες ώρες.

Όπως δήλωσε στο BasNews ο Κούρδος σοσιαλπατριώτης Μοχάμεντ Ομέρ, στέλεχος του κόμματος Πατριωτική Ένωση Κουρδιστάν (PUK), οι τζιχαντιστές απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο από τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 04.00.

Έστησαν σημείο ελέγχου και σύμφωνα με το Kurdistan24 τουλάχιστον εννέα άμαχοι απήχθησαν ή σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές, όταν σταμάτησαν τα οχήματά τους για έλεγχο.

Η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2017 τη στρατιωτική νίκη της επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αφού κατάφερε να απελευθερώσει όλες τις πόλεις και χωριά που κατείχε η οργάνωση στο δυτικό Ιράκ.

Ωστόσο, χιλιάδες τζιχαντιστές συνεχίζουν να μάχονται είτε συμμετέχοντας σε αντάρτικες ομάδες που περιφέρονται στην έρημο ή στα βουνά, είτε σε κρυφούς πυρήνες μέσα στις πόλεις που πραγματοποιούν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια ιρακινή οργάνωση. Προέκυψε από τη «ζύμωση» και ένωση μελών της ιρακινής Αλ Κάιντα με στελέχη του αραβοσοσιαλιστικού κόμματος Μπάαθ, που στο Ιράκ είχε ηγέτη τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Πολλά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους είχαν διατελέσει στρατιωτικοί, αστυνομικοί και ασφαλίτες του καθεστώτος του Σαντάμ, για αυτό και η οργάνωση είχε πειθαρχία και μπορούσε να πραγματοποιήσει στρατιωτικές τακτικές με επαγγελματισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Τουρκία και Ιράκ συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν το κουρδικό PKK

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr