Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο χειρότερος εφιάλτης της Μέρκελ: Ξεκίνησαν να τη «βομβαρδίζουν» οι βιομήχανοι

Ο χειρότερος εφιάλτης της Μέρκελ: Ξεκίνησαν να τη «βομβαρδίζουν» οι βιομήχανοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία,

Επικρίσεις για τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής της δέχεται η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με αιχμές το μεταναστευτικό και θέματα καθημερινότητας, όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από βιομηχανικές και επιχειρηματικές ενώσεις.

Ο Ντίτερ Κεμπφ, επικεφαλής της Ένωσης Βιομηχανιών BDI, εξέφρασε την ανησυχία του για «τη διχόνοια που επικρατεί σε κεντρικά ζητήματα όπως η μετανάστευση», επισημαίνοντας ότι η έλλειψη σταθερότητας που έχει προκληθεί ενδέχεται να πλήξει την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τον Κεμπφ, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να δείξει ηγετικές τάσεις σε βασικούς τομείς όπως «η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, καθώς και την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης στην ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο Ράινερ Χόφμαν της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (DGB) εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Μέρκελ βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και πρόσθεσε ότι καθημερινά οι ψηφοφόροι έρχονται αντιμέτωποι «με την έλλειψη οικονομικά ανεκτών κατοικιών, τις τρομακτικά ελλιπείς υποδομές και την εν μέρει καταστροφική κατάσταση στα σχολεία».

Η Αλίτσε Βάιντελ, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), δήλωσε ότι «το καλύτερο για τη Γερμανία και τους Γερμανούς θα ήταν να μην ακολουθήσουν τις 100 πρώτες ημέρες αυτής της κυβέρνησης άλλες 100».

Η επικεφαλής του AfD κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εξαπολύσει «πόλεμο εναντίον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας» και δήλωσε ότι είναι αμφίβολη η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr