Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία «παραλαμβάνει» τυπικά δύο F-35 που παραμένουν στις ΗΠΑ και δεν μπορούν να πολεμήσουν

Η Τουρκία «παραλαμβάνει» τυπικά δύο F-35 που παραμένουν στις ΗΠΑ και δεν μπορούν να πολεμήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία παραλαμβάνει τυπικά δύο F-35 από την Lockheed Martin, σε τελετή στο Fort Worth του Τέξας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο δημοσιογράφος και αμυντικός αναλυτής Babak Taghvaee, τα δύο F-35 (18-0001 &και 18-0002) θα φέρουν λογισμικό Block 2Α, το οποίο σημαίνει τα δύο στελθ βομβαρδιστικά δεν θα έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν σε επιχειρήσεις μάχης, καθώς το εν λόγω λογισμικό είναι καθαρά για εκπαίδευση πιλότων.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία, δεν έχει δικαίωμα να τροποποιήσει το εγκατεστημένο λογισμικό των F-35, ενώ τα αεροπλάνα θα παραμείνουν σε αμερικανικό έδαφος.

Τα δύο F-35 θα παραμείνουν για δύο χρόνια στην Βάση Λουκ της USAF στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των πιλότων και πτητικές δοκιμές.

Στην ουσία την Πέμπτη είχαμε είχαμε μια απλή μεταστάθμευση από την έδρα της LM στην αεροπορική βάση Λούκας για περαιτέρω δοκιμές.

Τέτοιες παραδόσεις υπερόπλων πάντα στον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τα αεροσκάφη θα φτάσουν στην Τουρκία το 2020, μόλις οι πιλότοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους επί αμερικανικού εδάφους.

«Οι τούρκοι πιλότοι θα εκπαιδευτούν στις ΗΠΑ και η άφιξη των νέων μαχητικών στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί το 2020», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αυτό όμως που δεν είπε στους Τούρκους ψηφοφόρους ο Τασβούσογλου είναι ότι τα δύο F-35, ακόμα και εάν μεταφερθούν στην Τουρκία το 2020, δεν θα μπορούν να πολεμήσουν.

Nα σημειωθεί πως τόσο η Γερουσία όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν εγκρίνει το σχέδιο νόμου, με το οποίο τίθενται εμπόδια στην πώληση των αμερικανικών αεροσκαφών, F-35 Joint Strike Fighter, εξαιτίας της συμφωνίας για αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει υπογραφεί ακόμη από τον πρόεδρο Τραμπ.

«Η ψήφος στο Κογκρέσο δεν έχει καμία αξία για εμάς» είχε τονίσει την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο… διασκεδαστική, αφού οι Αμερικανοί όπως είναι γνωστό αρνούνται να εκπαιδεύσουν Τούρκους πιλότους για τα F-16 μετά τις διώξεις εξαιτίας του πραξικοπήματος.

Σε κάθε περίπτωση, «τουρκικά» F-35 δεν πρόκειται να προσγειωθούν στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr