Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί μήνυσαν τον Τραμπ 17 πολιτείες των ΗΠΑ

Γιατί μήνυσαν τον Τραμπ 17 πολιτείες των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυση εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ υπέβαλαν 17 πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια, σε μία προσπάθεια να αναγκάσουν τον Λευκό Οίκο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανένωση όσων οικογενειών διαχωρίστηκαν στα σύνορα με το Μεξικό.

Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία συνιστά πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Κόμματος, εστιάζει στην πληθώρα προβλημάτων του προεδρικού διατάγματος, το οποίο υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα και βάζει «τέλος» στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών.

Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, το διάταγμα περιλαμβάνει πάρα πολλές εξαιρέσεις και «παραθυράκια», με αποτέλεσμα να καθίσταται μη λειτουργικό.

Σημειώνεται ότι η πολιτική «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ έχει εγείρει την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, η οποία άσκησε δριμύτατη κριτική στην Ουάσιγκτον.

Ως αποτέλεσμα και υπό το βάρος των πιέσεων, την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε στην κατάργηση της πρακτικής του διαχωρισμού.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, τα προβλήματα παραμένουν καθώς η νομοθετική πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται από ελλείψεις, οι οποίες θέτουν εμπόδια στην επανένωση των οικογενειών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr